HYY valitsi hallituksen vuodelle 2012, puheenjohtajaksi Jannica Aalto

02.12.2011

Tiedote 2.12.2011
Vapaa julkaistavaksi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnalle (HYY) on valittu hallitus vuodeksi 2012. Ylioppilaskunnan edustajisto valitsi kokouksessaan 1.12.2011 hallituksen puheenjohtajaksi maantieteen opiskelija Jannica Aallon (24).

Jannica Aalto edustaa Helsingin yliopiston ainejärjestöläisten HYALia, joka sai lokakuussa käydyissä edustajistovaaleissa 21 paikkaa HYYn 60-henkiseen edustajistoon. Aalto on toiminut vuonna 2011 HYYn hallituksessa vastuualueinaan järjestöasiat, tuutorointi ja sisäinen viestintä.

Ensi vuonna käydään kunnallisvaalit, joihin myös ylioppilaskunta asettaa omat tavoitteensa. Kunnallisvaalit ovatkin yksi ensi vuoden hallitusta eniten työllistävistä projekteista.

”Ensi vuonna Helsingin on kuultava opiskelijoiden ääni vielä nykyistäkin voimakkaammin. Kunnallisvaalit vaativat meiltä kaikilta töitä ja rohkeaa vaikuttamista. Vaikuttamista on tehtävä yhtenäisenä rintamana kaikkien opiskelijoiden kesken. Onnistunut vaikuttaminen vaatii myös näkyviä tempauksia. HYYn tuleekin näkyä enemmän jäsentensä parissa herättääkseen omat joukkonsa. Tarvitsemme enemmän tekoja”, Aalto sanoo.

HYYn hallituksen muut 10 jäsentä ovat Hanna Hannus, Iiro Hämäläinen, Aino Jones, Lauri Koskentausta, Matti Lehto, Heikki Luoto, Suvi Pulkkinen, Sanna Supponen, Niilo Toivonen ja Heidi Vesterinen. Muut hallituksen jäsenet edustavat osakuntia ja HELP-ryhmittymää, jonka muodostavat oikeus-, lääke, hammaslääke- ja eläinlääketieteilijöiden järjestöt sekä kansainvälisten opiskelijoiden Tsemppi Group.

Uuden hallituksen toimikausi alkaa tammikuussa ja kestää kalenterivuoden.

Lisätietoja:
HYYn pääsihteeri Katariina Styrman, paasihteeri@hyy.fi, p. 0400 816 426