HYYn Ada Saarinen ja Joel Lindqvist on valittu SYL:n hallitukseen

20.11.2017

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) ehdokkaat Ada Saarinen ja Joel Lindqvist on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen vuodelle 2018. Saarinen ja Lindqvist ovat molemmat valtiotieteiden ylioppilaita.

’’Ylioppilasliikkeen on luotava selkeitä tavoitteita vuoden 2019 eduskuntavaaleihin ja tähän haluan SYL:ssä antaa osaamiseni ja näkökulmani koskien opiskelijoiden sosioekonomista asemaa ja erityisesti toimeentuloa sekä koulutuksen merkitystä’’, Saarinen, 24, kertoo.
Saarinen on maailmanpolitiikan tutkimuksen opiskelija ja HYYn hallituksen varapuheenjohtaja. HYYn hallituksessa hän on vastannut edunvalvonnan koordinoinnista, viestinnästä sekä toimeentulosta.

’’Tulevan vuoden aikana haluan olla tekemässä työtä sen eteen, että yhdenvertaisuus toteutuisi entistä paremmin. Tähän kuuluvat muun muassa maksuton koulutus ja asumistuen yksilökohtaisuus. Minulle opiskelijaliike on edelläkävijä, joka näkee yhteiskunnan muutoksia askelta pidemmälle’’, kommentoi Lindqvist, 23. Yhteiskuntapolitiikkaa opiskeleva Lindqvist on tänä vuonna HYYn hallituksessa vastannut kaupunkiasioista ja asumisesta.

Hallituspaikkaa SYL:ssä haki yhteensä kahdeksan ehdokasta. Puheenjohtajan tehtäviin haki kolme henkilöä. Puheenjohtajaksi SYL:oon valittiin Miika Tiainen (TYY). Saarisen ja Lindqvistin lisäksi hallitukseen valittiin Petra Laiti (SHS), Petteri Heliste (AYY), Teemu Vasama (JYY) ja Jenny Vaara (OYY).

SYL:n liittokokous pidettiin Tampereella 17.-18.11. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

HYY onnittelee vastavalittua hallitusta lämpimästi!

Kuvassa vasemmalta: Teemu Vasama, Petteri Heliste, Joel Lindqvist, Miika Tiainen, Ada Saarinen, Jenny Vaara ja Petra Laiti. Kuva: Tarik Ahsanullah/ SYL