HYYn edustajiston päätökset 3.10.

08.10.2012

Tämän edustajistokauden viimeinen kokous pidettiin 3.10. Vanhan ylioppilastalon musiikkisalissa. Tunnelma oli jopa kaihoisa, vaikka moni näkee näissä merkeissä vielä monen monet kerrat.

Esityslistalla ei ollut tällä kertaa tungosta, jotta edaattorit ehtivät sujuvasti kokouksen jälkeen pidettyyn iltakouluun, jossa pienryhmissä päästiin pohtimaan HYYn strategiaa, jonka tuleva edustajisto aikanaan päättää.

Kokouksen tärkeintä antia oli tavoiteohjelman lähetekeskustelu. Tavoiteohjelma tehdään nyt toista kertaa: se on edustajiston ensi vuoden hallitukselle tekemä ns. toimintasuunnitelma, jossa määritellään tavoitteita ensi vuodelle. Tämänkin dokumentin hyväksyy uusi edustajisto, mutta vanha pääsi vaikuttamaan siihen vielä lähetekeskustelun muodossa.

Hallitus oli esittänyt ohjelmaan kahdeksan tavoitetta sekä niiden lisäksi kolme valinnaista tavoitetta, joista pitäisi valita kaksi. Tavoiteohjelmaa kehuttiin kokonaisuudessaan hyväksi. Osakuntien Elina Mattero esitti ehdotuksen uudeksi tavoitteeksi, joka oli saanut kannatusta monista eri ryhmistä. Ehdotuksessa esitettiin, että HYY ottaisi ensi vuonna ympäristöasiat tärkeämpään rooliin kuin viime vuosina, kun hallituksella ei ole samanlaisia suuria projekteja kuin tänä vuonna. Lisäksi liikunta-asiat ja kansainvälisten opiskelijoiden asema herättivät keskustelua.

Esille nousi jälleen keskustelu miesten ja naisten puheenvuoroaktiivisuudesta edustajistossa. Miehet pitävät suhteellisesti enemmän puheenvuoroja kokouksessa kuin naiset. Toiset kyseenalaistivat tulisiko mitään tilastoja puheaktiivisuudesta edes pitää - toiset etsivät syitä eroihin.

Uusi edustajisto valitaan edustajistovaaleissa 6.-7.11 ja se aloittaa työnsä joulukuun alussa.