HYYn edustajistovaalien tarkastuslaskenta ei muuttanut voimasuhteita, ainejärjestöjen ryhmät yhä suurimpia

14.11.2014

HYYn 4.-5.11. käydyn edustajistovaalin tulos vahvistettiin tarkastuslaskennan valmistumisen jälkeen eilen torstaina 13.11. keskusvaalilautakunnan kokouksessa. Tarkastuslaskenta ei muuttanut edustajiston paikkajakoa ryhmittymien välillä.

Ainejärjestölaisten HYAL säilytti vaalissa asemansa edustajiston suurimpana ryhmänä. HYAL menetti kaksi paikkaa ja sillä on nyt 20 paikkaa 60-henkisessä edustajistossa. Toisiksi suurin ryhmä on hammaslääke-, eläinlääke-, lääke- ja oikeustieteen opiskelijoiden HELP, jolla on nyt yhdeksän paikkaa edustajistossa.  Suurimmaksi poliittiseksi ryhmäksi nousi HYY:n Vihreät, joka sai kahdeksan paikkaa.

Edustajistovaalissa oli tällä kertaa ehdolla 626 opiskelijaa yhdestätoista eri ryhmittymästä. Vaaleissa äänesti 8594 Helsingin yliopiston hiukan yli 27 000 äänioikeutetusta opiskelijasta. Vaalien äänestysprosentti oli 31,7. Edellisissä vaaleissa vuonna 2012 äänestysprosentti oli 32,3.

HYYn 60-henkinen edustajisto päättää ylioppilaskunnan omaisuuden käytöstä ja toiminnan suurista linjoista. Uuden edustajiston toimikausi alkaa 1.12.2014 ja kestää kaksi vuotta.

Edustajistovaalin tarkistuslaskennassa vahvistettu paikkajako (muutos v. 2012 vaaleihin):
HYAL: 20 (-2)
HELP: 9 (-)
Osakuntalainen vaalirengas: 8 (-1)
HYY:n Vihreät: 8 (+2)
Sitoutumaton vasemmisto: 5 (-2)
Svenska Nationer och Ämnesföreningar  SNÄf: 3 (+1)
Kokoomusopiskelijat: 2 (-1)
Sosialidemokraattiset opiskelijat: 2 (+1)
Tsemppi 2 (+2)
Keskeiset: 1 (-)
Maltilliset: