HYYn ehdokas Titta Hiltunen on valittu SYL:n hallitukseen

19.11.2018

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) ehdokas Titta Hiltunen on valittu Suomen Ylioppilaskuntien Liiton (SYL) hallituksen jäseneksi vuodelle 2019.

Poliittista historiaa opiskelevan Hiltusen vastuualueisiin HYYn hallituksessa on tänä vuonna kuulunut toimeentuloon, maakunta- ja eduskuntavaalivaikuttamiseen sekä kaupunki- ja asumisvaikuttamiseen liittyvät asiat.

''Opiskelijaliikkeen iso tavoite ensi vuonna on saada opiskelijat mukaan sosiaaliturvan kokonaisuudistukseen. Opiskelijat ovat ihmisiä siinä missä muutkin, ja elämiseen riittävä sosiaaliturva kuuluu heille kuten kaikille muille'', Hiltunen sanoo.

Hallituspaikkaa Suomen ylioppilaskuntien liitosta haki seitsemän ehdokasta, puheenjohtajan paikkaa neljä. Muita HYYn ehdokkaita olivat Topias Tolonen SYL:n hallitukseen ja Krista Laitila puheenjohtajaksi.

SYL:n liittokokous järjestettiin Otaniemessä 16.-17.11.2018. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Kokouksessa päätettiin hallituksen lisäksi ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja SYL:n uudesta linjapaperista. SYL:n puheenjohtajaksi valittiin Sanni Lehtinen (Tamy) ja hallitukseen Hiltusen lisäksi Heidi Rättyä (JYY), Helmi Andersson (ÅAS), Kim Kujala (VYY), Roope Tukia (Tamy) ja Suvi Vendelin (AYY).

HYY onnittelee vastavalittua hallitusta!