HYYn fuksikansleri vuonna 2014 on Juuso Nieminen!

13.05.2014

Kaikkien aikojen ensimmäiseksi HYYn fuksikansleriksi on valittu filosofian ylioppilas Juuso Nieminen. Juuso on 21-vuotias toisen vuoden matematiikan opiskelija. Hän on toiminut aktiivisesti koko opiskeluaikansa niin ainejärjestössä kuin osakunnallakin. Uusia opiskelijoita hän on aiemmin opastanut tuutorin roolissa.

Fuksikansleri toimii kaikki uudet opiskelijat yhdistävinä, ylioppilaskuntaa edustavina kasvoina. Hän on paikalla HYYn fuksitapahtumissa ja näkyy monilla muillakin eri tavoilla Helsingin yliopiston uusien opiskelijoiden syksyssä. Fuksikanslerin tärkein tavoite on, että jokainen uusi opiskelija tuntisi olonsa kotoisaksi opiskelijayhteisössä.

“Mielestäni olisi hyvin tärkeää kehittää tapoja, joilla huomioitaisiin entistä paremmin muitakin kuin kaikista innokkaimpia ‘tulevia järjestöaktiiveja’”, korostaa tuore fuksikansleri Juuso. “Yliopistolla integroituminen porukkaan tapahtuu suureksi osaksi heti opintojen alussa, ja vaara pudota sosiaalisesta kelkasta on paljon suurempi kuin vaikkapa lukiossa, josta iso osa uusia fukseja kuitenkin suoraan tulee.”

Fuksikansleri tulee kesästä lähtien näkymään muunmuassa sosiaalisessa mediassa. Hänet voi tavata Avajaiskarnevaaleilla keskustakampuksella 1.9., fuksien suurtapahtuma Fuksiseikkailussa 25.9. sekä useissa muissa fukseille suunnatuissa tilaisuuksissa.

Lisätietoja:
Matleena Kosonen