HYYn hallituksen varapuheenjohtajan vappupuhe

09.05.2014

HYYn hallituksen varapuheenjohtaja Iiris Niinikoski ullanlinnanmäellä vappupäivänä 1.5.2014:

Hyvä vappukansa! Tänään en puhu teille simasta tai kevään juhlasta, en teekkareista enkä työväestä. Tänään puhun teille Helsingistä.

Helsingissä on yli kuusisataa tuhatta asukasta, joista lähes 10% opiskelijoita ja määrä kasva jatkuvasti. Asuntotilanne on kuitenkin hälyttävän huono ja Helsinkiin kaivataan kipeästi lisää koteja! Vuokrat karkaavat pienituloisten ulottumattomiin vähäisen asuntotarjonnan vuoksi. Myös tuettujen asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan. Viime syksynä pelkästään Helsingin opiskelija-asuntosäätiön asuntoja jonotti pahimmillaan 6000 opiskelijaa.

Studerandenas oro för att hitta en bostad är ett onödigt extra stressmoment i den ökade studie_takten och i den spända
utkomst situa tionen. Även studerande måste ha möjlighet att vila och samla krafter till studierna.

Helsinki tarvitsee lisää elävää kaupunkia. Asuntokäyttöön on kaavoitettava uusia alueita ja näille on rakennettava monenlasia koteja eri tarpeisiin! Helsingin kaupungin ja muiden tahojen on yhteistyössä huolehdittava siitä, että myös tulevaisuudessa opiskelijat pystyvät asumaan lähellä kampuksia ja näin ylläpitää kaupunkimme uniikkia ja värikästä kulttuuria.

The University and the City of Helsinki are aiming for a more international city. If we truly want to reach this goal, it is vital to ensure sufficient housing for the needs of the international students.

Hyvät ystävät, nostakaamme malja vapulle! Vaatikaamme lisää koteja Helsinkiin ja nauttikaamme YL:n lauluista. Glada vappen!