HYYn hallitus 2014 valittu – puheenjohtajaksi Anna-Maija Riekkinen

03.12.2013

HYYn edustajisto valitsi kokouksessaan 3.12. ylioppilaskunnalle hallituksen vuodeksi 2014. Hallituksen muodostavat Sitoutumaton vasemmisto, HYYn Vihreät, Ainejärjestöläisten edustajistoryhmä (HYAL) ja Osakuntien edustajistoryhmä . Oppositioon jäivät HELP (hammaslääke-, eläinlääke, lääke- ja oikeustieteen opiskelijat sekä kansainvälisten opiskelijoiden Tsemppi ry), Oikea suunta, SNÄf (Svenska Nationer och Ämnesföreningar) ja Sosialidemokraattiset opiskelijat.

HYYn johtoon nousee nyt ensimmäistä kertaa 2000-luvulla poliittista ryhmää edustava puheenjohtaja, kun tehtävään valittiin Sitoutumattoman vasemmiston Anna-Maija ”Annis” Riekkinen. Kasvatustieteen ylioppilas Riekkinen on toiminut vuonna 2013 HYYn hallituksessa talousjohtokunnan puheenjohtajana.

Muut hallituksen jäsenet ovat filosofian ylioppilas Mats Ittonen (HYAL), humanististen tieteiden kandidaatti Matleena Kosonen (osak.), humanististen tieteiden kandidaatti Mari Kyllönen (HYAL), filosofian ylioppilas Sanni Laiho (osak.), valtiotieteiden ylioppilas Toivo Laitinen (HYYn Vihreät), kasvatustieteen kandidaatti Iiris Niinikoski (HYAL), filosofian ylioppilas Teemu Palkki (osak.), filosofian ylioppilas Jaakko Rissanen (SitVas), filosofian ylioppilas, maatalous- ja metsätieteiden ylioppilas Johanna Riitakorpi (HYYn Vihreät), valtiotieteiden ylioppilas, elintarviketieteiden ylioppilas Aarni Suvitie (HYAL) ja humanististen tieteiden kandidaatti Esa Tiusanen (HYAL).

- Ensi vuonna HYYn on pidettävä itsestään meteliä, mutta myös muistettava omat jäsenensä. En halua, että HYY kulkee muiden ylioppilaskuntien mukana kohti alati laskevaa äänestysaktiivisuutta edustajistovaaleissa, tuore puheenjohtaja Anna-Maija Riekkinen sanoo.

Uuden hallituksen toimikausi alkaa 1.1.2014 ja kestää kalenterivuoden.