HYYn hallitusneuvottelut päätökseen – hallitukseen Sitoutumaton vasemmisto, HYYn Vihreät, ainejärjestöläiset ja osakunnat

07.11.2013

HYYn edustajistoryhmät kävivät hallitusneuvottelut kuluneella viikolla. Neuvotteluiden tuloksena vuoden 2014 hallituksen ovat valmiit muodostamaan Sitoutumaton vasemmisto (SitVas), HYYn Vihreät (HyVi), Ainejärjestöläisten edustajistoryhmä (HYAL) ja Osakuntien edustajistoryhmä (Osak.). Oppositioon ovat jäämässä HELP (hammaslääke-, eläinlääke, lääke- ja oikeustieteen opiskelijat sekä kansainvälisten opiskelijoiden Tsemppi ry), Oikea suunta, SNÄf (Svenska Nationer och Ämnesföreningar) ja Sosialidemokraattiset opiskelijat. Hallituksen valitsee HYYn edustajisto kokouksessaan 3.12.

Ryhmät esittävät hallituksen muodostajaksi kasvatustieteiden ylioppilas Anna-Maija ”Annis” Riekkistä (SitVas). Varapuheenjohtajaksi valittaneen Iiris Niinikoski (HYAL), talousjohtokunnan puheenjohtajaksi Teemu Palkki (Osak.) ja HYY Yhtymän asioista vastaavaksi hallituksen jäseneksi Aarni Suvitie (HYAL). Ryhmien sopimuksen mukaan nämä neljä muodostaisivat hallituksen työvaliokunnan. Lisäksi hallitukseen ehdotetaan Mats Ittosta (HYAL), Matleena Kososta (Osak.), Mari Kyllöstä (HYAL), Sanni Laihoa (Osak.), Toivo Laitista (HyVi), Johanna Riitakorpea (HyVi), Jaakko Rissasta (SitVas) ja Esa Tiusasta (HYAL). Hallituksen on tarkoitus sopia tarkemmin työnjaostaan ja vastuualueistaan järjestäytyessään.

Hallituksen muodostavat ryhmät ilmoittavat sopineensa neuvotteluissa seuraavista asioista:
- jäsenmaksua ei koroteta
- lisätään edunvalvonnan projektimuotoista henkilöresurssia 20 000 eurolla
- järjestöjen ja valiokuntien projekteihin varataan 10 000 euron projektituki
- valiokuntien toimintavaraus poistetaan (3000 euroa)
- Sivistys-saunan järjestökäytön tukea vähennetään 5000 euroa
- uusia päätöksiä järjestötukien tai -tilojen leikkaamisesta ei tehdä tulevalla hallituskaudella (poislukien em. Sivistys-saunan järjestökäytön tuki)
- edustajisto päättää tavoiteohjelmasta, eikä siihen liittyviä päätöksiä ole hallitusneuvotteluissa tehty

Lisätietoja antavat hallituksen muodostavien edustajistoryhmien pääneuvottelijat:
Silva Loikkanen, 040 508 3811, silva.loikkanen(at)helsinki.fi
Aaro Häkkinen, 045 631 2036, aaro.hakkinen(at)gmail.com