HYYn Indonesia-hankkeesta saapuu toukokuussa vieras Suomeen

07.05.2014

HYY toteuttaa vuosina 2013–2015 Indonesiassa ”Sulawesin viljelijöiden kestävät elinkeinot” -hankkeen yhdessä Payo Payon kanssa. Nuorten ja opiskelijoiden järjestö Payo Payon toiminnanjohtaja Karno Batiran vierailee hankkeen puitteissa Suomessa 14.5.–28.5. HYYn vieraana Karno tutustuu ylioppilaskunnan toimintaan, suomalaiseen maatalouteen ja ympäristöjärjestöihin sekä muihin kehitysyhteistyötoimijoihin.

Tule kuulemaan Indonesia-hankkeesta Maailma kylässä -festivaaleille lauantaina 24.5. Karno Batiran sekä Saleh Abdullah Indonesia Society for Social Transformation -järjestöstä keskustelevat englanniksi Taiga-lavalla klo 15.30–15.50 aiheesta Pienviljelijät ja ilmastonmuutos Indonesiassa. Tule nauttimaan festivaalitunnelmasta ja tutustumaan myös HYYn kehitysyhteistyövaliokunnan pisteeseen Mahdollisuuksien Tori -teltassa!

Keskiviikkona 21.5 klo 18 alkaen kehitysyhteistyövaliokunta järjestää lisäksi HYYn jäsenille ja kaikille Indonesiasta kiinnostuneille avoimen, englanninkielisen Indonesia-illan Uudella ylioppilastalolla kokoushuone Sparressa (Mannerheimintie 5 a, 2.krs). Tilaisuudessa Karno Batiran esittelee HYYn kanssa toteutettavaa hanketta ja kertoo Payo Payon toiminnasta.

Vuosille 2013-2015 ajoittuva Indonesia-hanke on jatkoa HYYn ja Payo-Payon vuosina 2009-2011 toteuttamalle hankkeelle. Uusi hanke pyrkii vaikuttamaan Sulawesin maatalouspolitiikkaan, tarjoamaan viljelijöille parempia viljelymenetelmiä, uusia jatkojalostusmenetelmiä sekä opettamaan viljelijöitä toimimaan yhteisöllisesti. Kohderyhmänä ovat pienviljelijät ja maattomat viljelijät kolmessa kylässä Etelä- ja Länsi-Sulawesilla. Hankkeen tavoitteena on luonnonvarojen käytön ja elinkeinojen kannalta riittävän omavaraiset kylät, jotka tarjoavat asukkaille kestävän elinkeinon. Hankkeen rahoituksesta 85 % tulee Ulkoasiainministeriöltä ja 15 %:n omavastuuosuus katetaan HYYn 0,7 % -budjetista.

Lisätietoja: Kehitysyhteistyökoordinaattori Ilona Kalliola, ilona.kalliola(at)hyy.fi, +358 50 543 8450