HYYn jäsenet valitsevat edustajistonsa 6.-7.11., ennakkoäänestys 31.10.-1.11.

29.10.2012

HYYn edustajistovaalit järjestetään 6.-7.11. Vaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, 60-henkinen edustajisto. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki ylioppilaskunnan jäsenet, eli lähes 30 000 opiskelijaa. Vaalitunnelmaa on luvassa jo ennakkoäänestyspäivinä 31.10.-1.11.

Vaalipäivinä kampusalueet valtaa ehdokasryhmittymien kampanjointi, vaaliteltat, karkkien jakajat ja vaalimainokset. Vaalit näkyvät erityisesti äänestyspisteiden läheisyydessä, kuten Porthanian edustalla Yliopistonkadulla. Edustajistovaaleissa voi äänestää Helsingin yliopiston neljällä kampuksella yhteensä 12 äänestyspaikassa ja lisäksi Helsingin yliopiston toimipaikoissa Lahdessa ja Vaasassa. Vaalien tulos selviää vaalivalvojaisissa Vanhalla ylioppilastalolla (Mannerheimintie 3) keskiviikkoiltana 7. lokakuuta. Vaalivalvojaiset alkavat klo 18 ja tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita. Ehdokkaiden mielipiteisiin voi tutustua HYYn vaalikoneessa osoitteessa www.hyy.fi/vaalikone.

Opiskelijoiden vaalin tulos voi vaikuttaa myös muiden kaupunkilaisten elämään, sillä ylioppilaskunnalla on mittava kiinteistöomaisuus ja lisäksi HYY tekee aktiivisesti yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa muun muassa opiskelija-asumiseen ja joukkoliikenteeseen liittyen. Edustajisto päättää muun muassa Kaivopihan kiinteistöt omistavan HYY Yhtymän omistajaohjauksesta, eli vaikuttaa siihen, mitä aivan Helsingin ytimessä tapahtuu.

Edustajistovaali järjestetään lähes kaikissa Suomen ylioppilaskunnissa joka toinen syksy. HYYssä vaalit järjestetään nyt poikkeuksellisesti toisena vuonna peräkkäin. HYY siirtyykin näiden vaalien myötä uuteen vaalirytmiin, ja jatkossa edustajistovaalit järjestetään aina parillisina vuosina. Muutokseen päädyttiin, koska parittomina vuosina käydään yliopistolla hallintovaalit.

Lisätietoja HYYn vaaleista antaa pääsihteeri Katri Korolainen-Virkajärvi, paasihteeri(at)hyy.fi, p. 0400 816 426
Haastattelupyynnöistä ym. voi olla yhteydessä myös HYYn tiedottaja Jenni Heikkiseen, tiedottaja(at)hyy.fi, p. 050 543 9609
www.hyy.fi/vaalit

HYY on opiskelijoista koostuva julkisoikeudellinen yhteisö, joka toimii jäsentensä etu-, palvelu- ja kansalaisjärjestönä sekä piirissään toimivien noin 250 järjestön keskus- ja palveluorganisaationa. HYYn edustajisto määrää ylioppilaskunnan raha-asioista, eli mm. noin neljän miljoonan euron vuosittaisesta talousarviosta, päättää kiinteistöjen ostamisesta ja myynnistä, asettaa ylioppilaskunnan yritystoiminnan päämäärät ja keskeiset tavoitteet ja valitsee muun muassa Ylioppilaslehden päätoimittajan, ylioppilaskunnan puheenjohtajiston, hallituksen ja pääsihteerin. Uuden edustajiston toimikausi alkaa 1.12.2012 ja kestää kaksi vuotta.

Äänestyspisteet
Ennakkoäänestys 31.10.-1.11. klo 11-17:

Keskustakampus, Porthania (Yliopistonkatu 3)
Viikin kampus, Infokeskus (Viikinkaari 11)
Kumpulan kampus, Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2a)
Meilahden kampus, Terveystieteiden keskuskirjasto (Haartmaninkatu 4).
Kaisa-talo (Fabianinkatu 30)

Varsinainen äänestys 6.-7.11. klo 10-18:

Unicafe Ylioppilasaukio (Mannerheimintie 3 C)
Yliopiston päärakennus (Fabianinkatu 33)
Porthania (Yliopistonkatu 3)
Metsätalo (Unioninkatu 40)
Kaisa-talo (Fabianinkatu 30)
Oppimiskeskus Minerva (Siltavuorenpenger 5 A)
Terveystieteiden keskuskirjasto (Haartmaninkatu 4)
Hammaslääketieteen laitos (Mannerheimintie 172/Kytösuontie 9)
Physicum (Gustaf Hällströmin katu 2a)
Exactum (Gustaf Hällströmin katu 2b)
Infokeskus (Viikinkaari 11)
EE-talo (Agnes Sjöbergin katu 2)
Ympäristöekologian laitos (Niemenkatu 73, Lahti)
Vaasan yliopisto (Yliopistonranta 7, Vaasa)

Äänestyspaikat Helsingin ulkopuolella Lahdessa ja Vaasassa ovat auki molempina varsinaisina vaalipäivinä klo 10.00−16.00.