HYYn kehitysyhteistyön tekijät lähtevät Sambiaan seurantamatkalle

03.04.2013

HYYn kehitysyhteistyökoordinaattori Ilona Kalliola ja Sambia-hankeryhmän vapaaehtoinen Elisabeth Wide lähtevät keskiviikkona 3.4. Sambiaan seuraamaan Sambia-hankkeen toteutumista ja suunnittelemaan tulevaa yhteistyötä. Kalliola ja Wide viettävät suurimman osan kahden viikon matkasta Sambian itäisen provinssin pääkaupungissa Chipatassa ja vierailevat lopuksi maan pääkaupungissa Lusakassa.

Sambiassa Kalliola ja Wide käyvät läpi HYYn Sambian kehitysyhteistyöhankkeen talousasioita ja raportointia sekä tutustuvat hanketta Sambiassa hoitavan EPWDA:n (Eastern Province Women’s Development Association) toimistoon, työntekijöihin ja työnkuviin. Lisäksi he muun muassa vierailevat radioasemalla, joka osana HYYn hanketta pyörittää ohjelmia seksuaaliterveydestä.

Chipatan ympäristössä Kalliola ja Wide pääsevät tutustumaan hankkeen toteutumiseen käytännössä. He tapaavat maaseudun naisjärjestöjen edustajia, koulutuksiin osallistuneita sekä pääsevät seuraamaan paikallisen kouluttajan johtamaa keskustelutilaisuutta seksuaaliterveydestä. Lusakassa on tarkoitus vierailla draamatyöpajoja järjestävässä järjestössä uuden hankkeen suunnittelua silmälläpitäen.

Kalliola ja Wide tapaavat myös paikallisia lisääntymis- ja seksuaaliterveyden alan toimijoita, esimerkiksi terveysklinikoilta, terveysministeriöstä ja muista alueen järjestöistä. He vierailevat myös Suomen Lusakan suurlähetystössä.

Lisää tietoa HYYn kehitysyhteistyötoiminnasta kehy-valiokunnan sivulla: http://blogs.helsinki.fi/kehy-valiokunta/