HYYn Marina Lampinen valittiin SYL:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2013

24.11.2012

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) ehdokas kasvatustieteen ylioppilas Marina Lampinen on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen puheenjohtajaksi vuodeksi 2013. 25-vuotias Marina Lampinen opiskelee luokanopettajaksi pääaineenaan kasvatustiede. Tänä vuonna Lampinen on toiminut SYL:n varapuheenjohtajana ja vastannut ylioppilasliikkeen yhteisestä kuntavaalivaikuttamisesta sekä viestinnästä.

Hallituspaikkaa SYL:ssa tavoitteli yhteensä 13 ehdokasta. Puheenjohtajaksi haki kolme ehdokasta. Hallitukseen valittiin Lampisen lisäksi Niina Jurva (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy), Joel Kuuva (Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta LTKY), Noora Laak (Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY), Aino-Kaisa Manninen (Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYY), Jukka Koivisto (Turun yliopiston ylioppilaskunta TYY) ja Turkka Sinisalo (Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY).

"Ylioppilasliike on ensi vuonna monien perustavanlaatuisten kysymysten edessä, kun esimerkiksi lukukausimaksukokeilun tuloksia arvioidaan ja opintotukityöryhmän aikaansaannoksia päästään ruotimaan. Samalla meillä on kuitenkin vaalivuosien jälkeen mahdollisuus myös pysähtyä hetkeksi, tarkastella liiton suuntaa ja kirkastaa itsellemme ne päämäärät, joihin SYL yhdessä ylioppilaskuntien kanssa tulevina vuosina energiansa käyttää", Lampinen toteaa.

Valtakunnallisten opiskelijajärjestöjen Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto ry – SAMOKin liittokokoukset järjestetään Tampereella perjantaista lauantaihin 23.–24.11.

SAMOK ja SYL edustavat yhteensä noin 270 000 korkeakouluopiskelijaa Suomessa. Molempien järjestöjen liittokokouksissa valitaan liitoille uudet puheenjohtajat ja jäsenet hallituksiin sekä linjataan ensi vuoden tavoitteista ja toiminnasta. Kummassakin valtakunnallisessa opiskelijajärjestössä liittokokous muodostaa ylimmän päättävän elimen, joka kokoontuu kerran vuodessa. SYL valvoo yliopisto-opiskelijoiden etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin sekä työelämäasioihin.