HYYn Marko Rosenholm ehdolla SYL:n hallitukseen vuodeksi 2014

17.10.2013

Tiedote 17.10.2013

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) esittää farmaseutti Marko Rosenholmia Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2014. Rosenholm on kuluneen vuoden ajan toiminut HYYn hallituksen jäsenenä vastuullaan työelämä- ja asumisasiat.

25-vuotias Rosenholm on kuudennen vuoden proviisoriopiskelija. HYYn edustajistossa hän on edustanut HYYn Vihreitä. Hän on toiminut myös omassa tiedekuntajärjestössään, HYYn valiokunnissa sekä hallinnon opiskelijaedustajana. Ylioppilaskunnan ja yliopiston luottamustoimien lisäksi Rosenholm toimii myös Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenenä.

“Vuonna 2014 SYL:n on terävöidyttävä etenkin roolissaan sukupolvemme äänitorvena. Valmistautuminen eduskuntavaaleihin antaa tähän loistavan mahdollisuuden. Tarvitsemme ripeitä eläkepoliittisia ratkaisuja ja vahvoja ilmastotoimia, jotta talous- ja ilmastokriisin kustannukset eivät jää yksinomaan meidän sukupolvemme harteille”, Rosenholm pohtii.

”Marko on osaava ja päämäärätietoinen vaikuttaja, jonka neuvotteleva tyyli hoitaa asioita on vakuuttanut niin edaattorina kuin hallituksen jäsenenä. Hänellä on laajat yhteiskunnalliset verkostot, joita hän käyttää taiten. HYYn hallituksessa Marko on vastannut haastavasta työelämäsektorista, jota hän on kehittänyt varmalla otteella eteenpäin muun muassa luomalla HYYn yrittäjyysverkoston. Ennen kaikkea Marko on idearikas, innovatiivinen ja lempeä poliitikko, jollaista SYL tarvitsee vuonna 2014”, sanoo HYYn pääsihteeri Katri Korolainen

SYL valitsee hallituksensa vuodeksi 2014 liittokokouksessaan Espoon Korpilammella 29.-30. marraskuuta. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.

Lisätietoa:
HYYn pääsihteeri Katri Korolainen paasihteeri(at)hyy.fi, 0400 816 426
HYYn hallituksen puheenjohtaja Lauri Koskentausta, lauri.koskentausta(at)hyy.fi , 050 543 9610
Marko Rosenholm, marko.rosenholm(at)hyy.fi, 050 595 0329