HYYn omistamiin opiskelija-asuntoihin jonossa olevat hakemukset on uusittava 1.4. alkaen

25.03.2015

HYYn omistamien opiskelija-asuntojen vuokraus ja hallinto siirtyvät Hoasilta Ovenialle 1.4.2015 alkaen.

Kaikkien HYYn asuntoihin jonossa olevien tulee jättää Ovenialle uusi asuntohakemus 1.4. klo 8.00 alkaen osoitteessa www.ovenia.fi/asunnot/opiskelija-asunnot. (Huom! Linkki avautuu vasta 1.4. klo 8.00.)

Jonossa olevat asuntohakemukset (Ida Aalbergin tie 1:een ja Domus Academican B-taloon) eivät siirry automaattisesti Hoasilta Ovenialle. Tietosuojalaki estää jonotustietojen siirtämisen järjestelmästä toiseen: HYY tai Ovenia eivät saa jonotustietoja itselleen, joten jonotustietokanta joudutaan luomaan uudelleen alusta. Ovenia käsittelee uudet hakemukset saapumisjärjestyksessä.

Asuntojen nykyiset asukkaat jatkavat vuokralaisina normaalisti ilman muutoksia. Vuokrasopimukset pysyvät voimassa, ja vuokranmaksu säilyy ennallaan.

Koska vuokrausta hallinnoi uusi yritys, Kela antaa uuden päätöksen tuen maksamisesta. Muutoksen ei pitäisi vaikuttaa asumislisän maksuun vaan se jatkuu normaalisti. Kun asumiseen tulee myöhemmin muutoksia, opiskelijan täytyy itse ilmoittaa olosuhteiden muutoksista Kelalle, koska Ovenia ei toimita tietoja automaattisesti Kelalle.

Lisätiedot:
Sofia Lindqvist, asiantuntija