HYYn Toivo Laitinen ja Iiris Niinikoski ehdolla SYL:n hallitukseen vuodelle 2015

01.10.2014

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on asettanut ehdokkaansa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallitukseen vuodelle 2015. HYYn ehdokkaat SYL:n hallitukseen ovat valtiotieteiden ylioppilas Toivo Laitinen sekä kasvatustieteen kandidaatti Iiris Niinikoski. Molemmat toimivat kuluvana vuonna HYYn hallituksessa.

Toivo Laitinen on viidennen vuoden talous- ja sosiaalihistorian opiskelija. Hän on vastannut HYYn hallituksessa työelämäasioista, kansainvälisistä asioista sekä kansainväliseen koulutuspolitiikkaan liittyvistä kysymyksistä. Ylioppilaskunnan luottamustoimien lisäksi Laitinen toimii myös Helsingin kaupunginkirjasto- ja kulttuurilautakunnan varajäsenenä Vihreiden edustajana.

Iiris Niinikoski on viidennen vuoden luokanopettajaopiskelija pääaineenaan kasvatustiede. Niinikoski on toiminut HYYn hallituksessa varapuheenjohtajana ja vastannut edunvalvonnan koordinoinnista mm. toimien edunvalvontajohtoryhmän puheenjohtajana sekä vastaten HYYn eduskuntavaalivaikuttamisesta vuonna 2014. Niinikoskella on laaja-alainen kokemus yliopiston eri hallinnon tasoilla toimimisesta sekä järjestötoiminnasta.

”Ensi vuoden eduskuntavaalit ovat SYL:lle näytön paikka, mutta myös kaikille ylioppilaskunnille. Haluan olla tekemässä kampanjaa, jossa ylioppilaskunnilla on aidot vaikuttamismahdollisuudet sekä keinot tehdä koko opiskelijaliikkeen yhteistä projektia" toteaa Niinikoski. ”Meidän on yhdessä pidettävä huolta siitä, että tulevaisuuden osaamisesta, sivistyksestä ja koulutuksesta ei tingitä.”

"Vuosi 2015 tulee olemaan opiskelijaliikkeelle merkittävä vuosi. Vaalit ja tuleva hallitusohjelma sekä YTHS:n rahoituksen tulevaisuus ovat isoja kysymyksiä", Laitinen toteaa. "SYL:n on oltava Suomen menestyksekästä tulevaisuutta ajava taho, joka puolustaa sosiaalisesti oikeudenmukaista ja suvaitsevaa yhteiskuntaa."

"Eduskuntavaalivuonna SYL:ssä tarvitaan hyviä lobbareita ja viestintäosaajia, joilla on vankka osaaminen SYL:n edunvalvontakentältä. HYYllä on ilo esittää hallitukseen kahta pätevää vaikuttajaa. Iiris on tänä vuonna koordinoinut HYYn edunvalvontaa ja saanut näin laaja-alaisen ja syvällisen osaamisen opiskelijaliikkeen ajankohtaisista teemoista. Iiris on tehokas lobbari, jonka voi huoletta laittaa keskustelemaan niin fuksiryhmien kuin valtioneuvoston eteen." arvioi HYYn pääsihteeri Katri Korolainen.

"Toivo on vakuuttanut minut tänä vuonna erityisesti verkostoitumistaidoillaan ja poliittisella vainullaan. Hän on paneutunut tehtäväkenttäänsä huolella joka tekee hänestä tavoitteellisen edunvalvojan" summaa HYYn hallituksen puheenjohtaja Anna-Maija Riekkinen.

SYL valitsee hallituksensa vuodeksi 2015 liittokokouksessaan Espoon Korpilammella 21.-22. marraskuuta. SYL valvoo opiskelijan etua valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin kysymyksiin.