HYYn vuoden 2014 kehitysyhteistyöprojektivarat Kambodzaan ja Tansaniaan

03.06.2014

Vuoden 2014 projektivarojen saajat on valittu. HYY tukee tänä vuonna kahta koulutukseen keskittyvää projektia. Projektituet on päätetty myöntää järjestöille Cambodian Volunteers for Society (CVS) sekä Mtukwao Community Media.

CVS järjestää projektissaan ATK-kursseja ja englanninkursseja vähävaraisille nuorille. Projektin tavoitteena on tukea nuoria sekä parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan. Kurssit järjestetään vasta-avatussa Kouk Khleangin nuorisokeskuksessa ja opetukseen osallistuu yhteensä 40 nuorta.

Mtukwao Community Median projektissa tuotetaan opetusvideoita Kaakkois-Tansaniassa sijaitsevan Naliendelen peruskouluun. Opetusvideoiden tarkoituksena on parantaa opetuksen laatua sekä oppilaiden oppimistuloksia kyseisessä koulussa. Videoilla halutaan myös kehittää ja tukea opettajien ammattitaitoa. Valmiista opetusvideoista hyötyvät koulun 435 oppilasta sekä 18 opettajaa.

HYY käyttää vuosittain 0,7 % toimintatalouden budjetistaan kehitysyhteistyöhön. Osa varoista käytettään HYYn Indonesia-hankeen omavastuuosuuden kattamiseen ja loput jaetaan kertaluontoisina projektivaroina kehitysmaiden järjestöille enintään vuoden kestäviin projekteihin. Projektivarojen hakukierros järjestetään kerran vuodessa.

Vuoden 2014 projektivarakierroksen teemana oli koulutus, erityispainotuksena lasten ja nuorten koulutus ja/tai peruskoulutus. Hakemuksia saapui yhteensä 17. Kehitysyhteistyövaliokunnan projektivararyhmä käsitteli kaikki hakemukset kokouksissaan huhtikuun aikana. Valiokunta teki HYYn hallitukselle esityksen tuensaajista avoimessa projektivarakokouksessaan 29.4.2014.

Lisätietoja HYYn projektituesta ja projektituen saajista voi kysyä projektivarakoordinaattori Iris Lawsonilta: hyy.projectfunds(at)gmail.com