Ilmoittaudu mukaan valiokuntatoimintaan!

20.01.2014

Valiokunnissa kuka tahansa HYYn jäsen pääsee osallistumaan ylioppilaskunnan toimintaan ja vaikuttamaan opiskelijoiden asioihin. Valiokuntatoiminta voi olla lähes mitä vain kulttuuritapahtuman järjestämisestä koulutuspoliittiseen debattiin. Useimmat valiokunnat kokoustavat parin viikon välein.

Ilmoittaudu valiokuntiin E-lomakkeella viimeistään 31.1.2014. Ilmoita mikäli olet kiinnostunut jostakin tietystä virasta tai jos et pääse järjestäytymiskoukseen. Jos et ehdi ilmoittautua tammikuun loppuun mennessä, voit tulla järjestäytymiskokoukseen paikan päälle tai ottaa yhteyttä valiokunnasta vastaavaan hallituksen jäseneen. Valiokuntiin voi tulla mukaan myös pitkin vuotta, kokoukset ovat kaikille HYYn jäsenille avoimia.

Järjestäytymiskokousten päivämäärät näet alla kunkin valiokunnan esittelytekstin yhteydessä. Kaikki järjestäytymiskokoukset pidetään HYYn keskustoimiston kokoushuone Sparressa (Mannerheimintie 5 A, 2. kerros). Valiokunnasta vastaavan hallituksen jäsenen tavoitat osoitteella etunimi.sukunimi (at) hyy.fi.

ESN-valiokunta

Järjestäytymiskokous 5.2. klo 19:00

ESN-valiokunta  tutustuttaa  kansainvälisiä opiskelijoita suomalaiseen  opiskelijaelämään ja on osa  eurooppalaista Erasmus Student Networkia.
Facebook-sivu

Vastaava hallituksen jäsen: Toivo Laitinen

Järjestövaliokunta

Järjestäytymiskokous 10.2. klo 17

Oletko  kiinnostunut HYYn laajasta järjestökentästä? Onko sinulla idea, joka  tekisi siitä vielä paremman? Valiokunta muun muassa järjestää  koulutuksia, tuomaroi järjestökilpailuja ja jakaa Alina-salivuoroja. Vuonna 2014 valiokunta keskittyy erityisesti HYYn järjestökoulutusten kehittämiseen. Järjestäytymiskokouksen lisäksi valiokunnalla on valiokuntastartti torstai-iltana 20.2.

Vastaava hallituksen jäsen: Mari Kyllönen

Kaksikielisyysvaliokunta

Järjestäytymiskokous 13.2.2014 klo 18:00

Miltä  näyttää elävä kaksikielisyys yliopistoyhteisössä? Miten siihen  päästään? Valiokunnassa keskustellaan kaksikielisyyden merkityksestä ja  tuodaan esiin ongelmakohtia esimerkiksi ruotsinkielisessä opetuksessa.

Vastaava hallituksen jäsen: Mats Ittonen

Kehitysyhteistyövaliokunta

Järjestäytymiskokous 4.2.2014 klo 18:00

Kehitysyhteistyövaliokunnassa  saat käytännön kokemusta kehitysyhteistyöstä! Valiokunta hallinnoi HYYn  kehitysyhteistyöhankkeita ja päättää HYYn projektivarojen  käyttämisestä. Lisäksi valiokunta järjestää ekskursioita ja syksyn  Kehitysyhteistyöviikon. Valiokunnassa pääset myös keskustelemaan  kehitysyhteistyöstä yleisemmin ja levittämään tietoa siitä, miksi  kehitysyhteistyö on tärkeää. Valiokunnan sivuilla voit tutustua tarjolla oleviin pesteihin.

Vastaava hallituksen jäsen: Mats Ittonen

Koulutuspoliittinen valiokunta

Järjestäytymiskokous 3.2.2014 klo 18:00

Tule mukaan keskustelemaan koulutuspolitiikasta ja vaikuttamaan kaikenkokoisiin opintoasioihin. Käsittelemme aiheita opiskelijan arjesta kansalliseen korkeakoulujärjestelmään ja opintojen ohjauksesta opiskelijavalintojen uudistamiseen.
Koulutuspoliittinen valiokunta Facebookissa
HYYn opintoasiat Facebookissa

Vastaavat hallituksen jäsenet: Esa TIusanen ja Johanna Riitakorpi

Kulttuurivaliokunta

Järjestäytymiskokous 12.2.2014 klo 18:00

Kulttuurivaliokunta  ideoi ja toteuttaa erilaisia tapahtumia ja muuta kulttuuria osana HYYn toimintaa. Valiokunnassa pääset järjestämään Mantan lakituksen kaltaisia spektaakkeleita. Tarjolla on mahdollisuus ideoida uutta, luoda uudenlaista opiskelijakulttuuria sekä kehittää ylioppilaskunnan  tapahtumista entistä kiinnostavampia ja opiskelijalähtöisempiä. Jos opiskelijakulttuuri on sinun juttusi, on kulttuurivaliokunta juuri sinua varten.

Vastaava hallituksen jäsen: Aarni Suvitie

Sukukansavaliokunta

Järjestäytymiskokous 7.2.2014 klo 17:00.

Sukukansavaliokunta  tukee kielisukulaistemme pyrkimyksiä vaalia omaa kieltään ja  kulttuuriaan. Se sekä järjestää tapahtumia että ohjaa  sukukansakeräysvaroja erilaisiin hankkeisiin, kuten kirja- ja  musiikkiprojekteihin.

Vastaava hallituksen jäsen: Teemu Palkki

Tuutorivaliokunta

Järjestäytymiskokous 5.2.2014 klo 17:00

Tuutorivaliokunnassa  pääset toteuttamaan HYYn tuutorikoulutusta sekä vaikuttamaan  tuutoritoimintaan muutenkin. Suuri kysymys HYYssä tänä vuonna on, miten  uudet opiskelijat voitaisiin vastaanottaa entistä paremmin. Tule  ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan poikkitieteellisessä  seurassa!

Vastaava hallituksen jäsen: Matleena Kosonen

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen valiokunta

Järjestäytymiskokous 11.2.2014 klo 18:00

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen valiokunnassa vaikutetaan monin tavoin kaupunkiasioihin, asumiseen, toimeentuloon, terveyteen ja hyvinvointiin sekä yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon. Vaikuttamistavat ovat kaikkea sitseistä kadunvaltauksiin. Onko jokin aiheista lähellä sydäntäsi? Tule mukaan visioimaan, väittelemään ja tekemään!

Vastaavat hallituksen jäsenet: Sanni Laiho ja Jaakko Rissanen

Ympäristövaliokunta

Järjestäytymiskokous 6.2.2014 klo 18:00

Ympäristövaliokunta kerää yhteen ympäristöasioista kiinnostuneita Helsingin yliopiston opiskelijoita. Järjestämme esimerkiksi ympäristömerkkikilpailun, nuukuusviikon tapahtumat ja osallistumme autottomaan päivään sekä teemme yhteistyötä järjestöjen ympäristövastaavien kanssa. Kierrätä hyvät ideasi ja osallistu ylioppilaskunnan ekotekojen suunnitteluun ympäristövaliokunnassa!

Vastaava hallituksen jäsen: Johanna Riitakorpi

Vuoden mittaan perustetaan myös erilaisia toimikuntia ja työryhmiä, joista tiedotetaan esimerkiksi sähköpostiin saapuvassa jäsenkirjeessä. Lähiaikoina tullaan perustamaan ainakin Kampusviljelytoimikunta. Pysy siis kuulolla!