Järjestökilpailuissa palkittiin ansioituneita järjestöjä!

24.11.2014

Järjestövaliokunta järjestää vuosittain järjestökilpailut. Tänä vuonna kisattiin kuudessa eri sarjassa. Ne olivat fuksitapahtuma-, liikuntatapahtuma-, nettisivu-, haalarimerkki- ja järjestölehtikilpailu sekä vuoden koulutuspoliittinen teko. Vuoden 2014 voittajajärjestöjä ovat Sitoutumaton Vasemmisto, Polho, Natura, Kannunvalajat, AIESEC, Kopeda, Mana, Keho ja Kontakti.

Fuksitapahtumakilpailu

Tuutorivaliokunnan ensimmäistä kertaa järjestetty fuksitapahtumakilpailu päättyi tasapeliin neljän huipputapahtuman kesken. AIESEC järjesti uusille opiskelijoille mökkireissun, jossa oli myös pedagogisia tavoitteita, kuten ryhmänä työskentelyn ja johtajuuden opettelu. Kannunvalajien KannuGames on fukseille suunnattu tutustumispäivä Suomenlinnassa. Tapahtuma sai kiitosta poikkitieteellisyydestä, jossa tutustutettiin valtiotieteellisen fukseja toisiinsa yli oppiainerajojen.  Manan, Kehon ja Kontaktin konseptissa sovellettiin suunnistusteemaa niin, että Amazing Racen hengessä kierrettiin Helsinkiä. Tapahtumassa erityisen positiivista oli se, että fuksit pääsivät tutustumaan Helsinkiin. Sama teema toistui Kopedan fuksitapahtumassa, jossa ajeltiin pitkin Helsinkiä raitiovaunulla. Kopedan tapahtuma sai erikoiskiitosta kekseliäisyydestä ja erikoisuudesta.

Liikuntatapahtumakilpailu

Liikuntatapahtumakilpailussa palkittiin omaperäinen matalan kynnyksen liikuntatapahtuma Valtsikan 10, jonka järjesti Kannunvalajat ry:n fuksitoimikunta. Valtsikan kymppi on matalan kynnyksen juoksutapahtuma, jonka reitti kulkee ympäri Helsinkiä. Hakemuksesta ja siihen liitetyistä kuvista sekä promootiovideosta välittyi rento meininki ja hauska tunnelma.
(https://www.facebook.com/video.php?v=10152353581824710)

Nettisivukilpailu

Nettisivukilpailuun osallistui tänä vuonna kolme järjestöä, Kronos, Sitvas ja HYRMY, joiden sivut olivat kaikki erinomaisia. Voittajaksi selviytyi SitVas, jonka nettisivut ovat sekä visuaalisesti miellyttävät että helppokäyttöiset. Sivujen eduksi katsottiin myös se, että tieto löytyi helposti, päivitystahti vaikutti tiheältä ja sivuilla oli myös toimiva tapahtumakalenteri. SitVasin nettisivuihin voi tutustua osoitteesta: https://sitvasfi.wordpress.com/

Haalarimerkkikilpailu

Haalarimerkkikilpailu oli tänä vuonna erityisen tiukka, sillä osallistujia oli runsaasti. 16 järjestöä 21 merkillä tavoitteli kauneimman ja hauskimman haalarimerkin kruunua. Tiukkojen äänestysten jälkeen parhaaksi haalarimerkiksi valittiin Naturan merkki Great Tits!, joka hurmasi nokkeluudellaan ja värikkyydellään. Lisäksi merkki otti humoristisesti huomioon ainejärjestön oppialan. Kunniamaininnat myönnettiin myös Kronoksen, Matemaattis-esoteerisen seuran ja Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistyksen merkeille.

Järjestölehtikilpailu

Tänä vuonna järjestölehtikilpailun raati oli aikaisempaa ammattimaisempi. Mukana olivat Ylioppilaslehden päätoimittaja Antti Pikkanen, Helsingin Sanomien elokuvakriitikko Jutta Sarhimaa ja Juho Kajava järjestövaliokunnan edustajana. Kriteereinä kisassa olivat selkeä konsepti, visuaalisuus, luettavuus ja tekstin jäsennys. Kisassa arvioitiin myös tehtyä toimituksellista työtä ja juttujen mielenkiintoisuutta. 19 kilpailijan joukosta raati valitsi voittajaksi Polhon järjestölehden Poleemin, joka vakuutti ammattimaisuudellaan. Poleemi miellytti raatia ajantasaisella ja laadukkaalla graafisella ilmeellä sekä ansiokkaasti kirjoitetuilla ja popularisoiduilla teksteillään.

Vuoden koulutuspoliittinen teko

Koulutuspoliittisen valiokunnan järjestämän kilpailun tarkoituksena oli nostaa esiin järjestöjen tekemää edunvalvontatyötä. Kilpailuun esitettiin kuutta ehdokasta. Voittajaksi valittiin SitVas ja Varjovalmennuskurssit. Varjovalmennuskurssit olivat keväällä järjestettyjä ilmaisia valmennuskursseja, joiden tarkoitus ei ollut pelkästään tarjota ilmaista vaihtoehtoa kaupallisille valmennuskursseille vaan kyseenalaistaa niiden olemassaolo koulutuksen periytyvyyttä ja taloudellista epätasa-arvoa lisäävänä rakenteena.