Jo 115 kunnallisvaaliehdokasta allekirjoittanut HYYn aloitteet

11.10.2012

Helsinkiläisistä kunnallisvaaliehdokkaista jo 115 henkilöä on allekirjoittanut yhden, kaksi tai kaikki Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) tekemistä aloitteista. Suurin osa aloitteet allekirjoittaneista ehdokkaista on asettunut kaikkien aloitteiden taakse. Allekirjoittajia on kaikista nykyisistä valtuustopuoleista kristillisdemokraatteja lukuunottamatta sekä lisäksi piraattipuolueesta.

HYY on selvittänyt kunnallisvaaliehdokkaiden mielipiteitä kolmesta kunnallistasolla päätettävästä asiasta, jotka vaikuttavat Helsingin yliopiston opiskelijoiden arkeen. Aloitteiden tarkoitus on helpottaa opiskelijoiden äänestyspäätöstä.

Asumista koskeva aloite vaatii, että Helsinki varaa tontteja keskimäärin 200 opiskelija-asunnon vuosittaiselle tuotannolle hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelta ja  läheltä kampuksia. Toinen aloite esittää, että Helsingin yliopiston keskustakampuksen keskeiset kadut muutettaisiin kävelykaduiksi. Kolmannen aloitteen allekirjoittajat tahtovat, että Helsinki luo yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa suunnitelman korkeakoulukampusten välisen poikittaisen joukkoliikennettä ja pyöräilyliikenteen edistämisestä. Aloitteiden allekirjoittajat ja tekstit kokonaisuudessaan löytyvät osoitteesta www.hyy.fi/aloitteet.

Ehdokkaiden on yhä mahdollista ilmaista kannatuksensa aloitteita kohtaan lähettämällä sähköpostia HYYn kaupunkiasioista vastaavalle asiantuntijalle Sofia Lindqvistille (etunimi.sukunimi(at)hyy.fi).

HYY on koonnut nettisivuilleen myös kattavan kunnallisvaalitietopankin osoitteeseen www.hyy.fi/kaupunki. Sivuilla on tietoa niin kunnallisvaaleissa äänestämisestä, kaupungin päätöksenteosta, opiskelijoiden vaalitapahtumista kuin HYYn ajamista teemoistakin. Sivuilla on myös ehdokkaille oma osio, josta löytyy muun muassa Helsingin yliopiston hallintojohtajan hyväksymä ohjeistus vaalityön tekemisestä kampuksilla.

Lisätietoja:

asiantuntija (asuminen, terveys, kaupunki) Sofia Lindqvist, sofia.lindqvist(at)hyy.fi, puh./tfn 050 543 9605
hallituksen jäsen Hanna Hannus, hanna.hannus(at)hyy.fi, puh. 050 576 5073

www.hyy.fi/aloitteet