Kaikkea ei opi kirjoista – HYYn kampanja järjestötoiminnan ja yhteiskunnallisen aktiivisuuden hyödyistä ja iloista

07.09.2012

Yhteiskunnallinen aktiivisuus ja toimiminen järjestöissä ovat yliopisto-opiskelun tärkeitä osia. Opiskeluajan ja työuran kannalta hyödyllisiä taitoja voi yliopistoyhteisössä oppia myös luentosalin ulkopuolella.

Kaikkea ei opi kirjoista -kampanjassa entiset opiskelija-aktiivit kertovat tarinansa. Syksyn aikana julkaistavissa teksteissä kahdeksan entistä aktiivia kertoo, miten ja miksi he päätyivät mukaan erilaisiin järjestöihin, ylioppilaskuntatoimintaan tai yliopiston hallintoon. Lisäksi he pohtivat, mitä oppivat silloin ja mitä ajattelevat noista vuosista nyt.

Vuosittain  tuhannet Helsingin yliopiston opiskelijat vaikuttavat yliopiston  hallinnossa ja erilaisissa opiskelijajärjestöissä. He toimivat yliopiston hallinnossa pyrkien  tekemään opinnoista mielekkäämpiä ja kaikkien opiskelijoiden opintoajasta mukavampaa. Opiskelijajärjestöissä opiskelijat järjestävät  toimintaa ja tapahtumia itselleen ja muille opiskelijoille. Hallinnoissa ja järjestöissä toimiessaan opiskelijat oppivat erilaisia  taitoja taloushallinnosta juhlien suunnitteluun. Siinä sivussa opiskelijat myös  luovat ystävyyssuhteita, jotka kestävät yli opiskeluajan, ehkäpä lopun  elämää.

Yliopistossa opiskelu on paljon muutakin kuin luentoja, tenttejä  ja esseitä. Se on osana yliopistoyhteisöä toimimista, omien taitojen löytämistä ja erilaisten ihmisten tapaamista.

Tekstien julkaisuaikataulu löytyy osoitteesta www.hyy.fi/kaikkeaeiopikirjoista
Sivu täydentyy syksyn aikana.

Lisätietoja: Sanna Supponen, HYYn hallituksen jäsen, sanna.supponen(at)hyy.fi, 050 543 9615