Kampusviljelijäksi ilmoittautuminen alkaa 16.3.!

11.03.2015

Kampusviljelyä on tarjolla Helsingin yliopiston opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja henkilökunnalle sekä Viikissä että keskustakampuksella. Viikissä viljellään 35 viljelylaatikon voimin Biokeskus 3:sen viereisellä nurmialueella. Keskustassa Snellmanian (Unioninkatu 37) ja Topelian (Unioninkatu 38) sisäpihoille on sijoitettu yhteensä 50 viljelysäkkiä. Yksi viljelijä voi varata joko puolikkaan tai yhden kokonaisen viljelysäkin tai -laatikon. Jos haluat lisätietoa kampusviljelyn tai kampusviljelyvaliokunnan toiminnasta, lue kampusviljelyn blogia http://blogs.helsinki.fi/kampusviljely-campus-farming/blogi/ tai ota yhteyttä kampusviljelyvaliokuntaan!

Viljelijäksi ilmoittautuminen alkaa maanantaina 16.3.2015 klo 9.00 ja päättyy sunnuntaina 22.3.2015 klo 18.00. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea. Ilmoittaudu e-lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/58666/lomake.html.
Kaikille ilmoittautuneille kerrotaan tilanteesta sähköpostitse viikon sisällä ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

Ennen kuin ilmoittaudut lue nopeasti seuraavat tiedot ja ohjeet.

Kampusviljelyllä on 85 viljelypaikkaa (säkkiä tai laatikkoa), jotka ovat vähintään noin 80 cm x 80 cm x 80 cm kokoisia. Yksi viljelijä voi varata itselleen joko puolikkaan tai kokonaisen viljelypaikan. Viljelijät valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Keskustan viljelypaikat sijaitsevat sisäpihoilla, joiden portit ovat iltaisin ja viikonloppuisin lukossa. Suosittelemme erityisesti, että henkilökunnan jäsenet, joilla on kulkuavain Topelian porttiin, sijoittuvat sinne. Snellmanian porttiin käy sama avain kuin oppimiskeskus Aleksandrian yökäyttöön. Jokaisen Snellmaniassa viljelevän kannattaa hankkia avain ennen viljelyiden alkamista. Vaihtoehtoisesti Snellmanin viljelyksillä voi käydä vain arkisin ”virastoaikana".

Kampusviljelystä peritään pieni summa, joka käytetään kampusviljelyn ylläpitämiseen ja tapahtumien järjestämiseen. Puolikas viljelypaikka maksaa 5 €, kokonainen 10 €. Kampusviljelyvaliokunta tarjoaa viljelijöille mullat viljelypisteisiin, lannoitteet, siemeniä, työkaluja, opastusta ja tapahtumia.

Kevään aikana järjestetään kaupunkiviljelykurssi, ja kesän aloittaa aloitustempaus, jossa viljelijöitä opastetaan käytännön asioissa ja jaetaan siemeniä. Kesällä järjestetään muutamia tapahtumia ja syksyn päättyy sadonkorjuujuhliin!

Kampusviljelyä organisoi kampusviljelyvaliokunta. Valiokunnan toimintaan voi tulla halutessaan myös mukaan. Toiminta on vapaaehtoista, joten viljelijöiden oletetaan pitävän huolen omista pisteistään (aloituksesta kauden loppuun asti). Hitunen yhteisöllistä henkeä on myös toivottavaa. Vaikka jokaisella on omat paikat, muidenkin viljelyksistä pidetään huolta ja yhteisiin mahdollisiin korjaustalkoisiin tai järjestelyihin osallistumiseen kannustetaan.

Ilmoittautuessasi viljelijäksi lue e-lomake huolellisesti ja vastaa lomakkeen kysymyksiin mahdollisimman tarkasti. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä kampusviljelyvaliokuntaan.

Marianne Saviaho
Kampusviljelyvaliokunnan pj