Kampusviljelijäksi ilmoittautuminen alkaa 21.3.!

16.03.2016

Kiinnostaako oman ruoan kasvattaminen, mutta paikka puuttuu? Kaipaatko käytännön vinkkejä ja neuvoja viljelyyn? Haluatko viljellä, mutta pelkäät kasvien kuihtuvan kahden viikon kesäreissun aikana? Ryhdy kampusviljelijäksi, jos vastasit edes yhteen kohtaan kyllä!

Kampusviljelyä on tarjolla Helsingin yliopiston opiskelijoille, jatko-opiskelijoille ja henkilökunnalle keskustakampuksella, Viikissä ja tänä vuonna perustettavassa Kumpulassa!
Viikissä viljellään 38 viljelylaatikon voimin Biokeskus 3:n viereisellä nurmialueella. Keskustassa Snellmanian (Unioninkatu 37) sisäpihalla on 40 viljelysäkkiä ja Topelian (Unioninkatu 38) sisäpihalla 10. Kumpulaan Chemicumin sisäpihalle perustetaan 20 säkin viljelykset. Yksi henkilö tai ryhmä voi varata kesän ajaksi käyttöönsä yhden tai puolikkaan viljelysäkin tai -laatikon.

Lisätietoja kampusviljelystä ja toimintaa organisoivasta kampusviljelyvaliokunnasta saat blogista (http://blogs.helsinki.fi/kampusviljely-campus-farming/blogi/).

Ajankohtaista tietoa toiminnasta ja tapahtumista löydät kampusviljelyn Facebook-ryhmästä (https://www.facebook.com/groups/731073360260690/), kannattaa liittyä!

Kyllä, haluan viljelijäksi!

Viljelijäksi ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeen kautta ja ilmoittautuminen on auki 21.-27.3.2016. Lomake avautuu maanantaina klo 09.00 ja sulkeutuu sunnuntaina klo 23.59. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja niitä on rajoitetusti, joten ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea.
Linkki e-lomakkeeseen: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/69155/lomake.html

Lue vielä tämä ennen kuin ilmoittaudut

Kampusviljelyssä on jaossa yhteensä 108 kokonaista viljelypaikkaa, jotka ovat kooltaan vähintään 80x80x80. Yksi henkilö tai ryhmä voi varata itselleen puolikkaan tai kokonaisen viljelypaikan.

Keskustan viljelypaikat sijaitsevat sisäpihoilla, joiden portit ovat iltaisin ja viikonloppuisin lukossa. Snellmanian sisäpihalle pääsee kulkemaan Alexandrian yöavaimella, joka kannattaa hankkia. Suosittelemme jo kulkuluvan omaavien (henkilökunnan) sijoittumista Topelian sisäpihalle. Valiokunta voi kuitenkin tarvittaessa hankkia Topelian kulkulupia.

Kokonainen viljelypaikka maksaa yhdeltä kesältä 10 € ja puolikas 5 €. Viljelijä saa paikan, mullan, kasvien siemeniä, työvälineitä lainaan, lannoitteita, ajankohtaista viljelytietoa sekä mahdollisuuden osallistua kampusviljelyn tapahtumiin.

Kampusviljelyvaliokunta järjestää huhtikuussa laatikkoviljelykurssin ja kauden aloittaa touko-kesäkuussa aloitustempaus. Aloitustempauksessa viljelijöitä opastetaan viljelyn ja kampusten käytännön puoliin. Toukokuun aikana järjestetään 1-2 talkoopäivää jokaisella kampuksella, jolloin viljelypaikat laitetaan kuntoon. Talkoopäiviin osallistuminen on toivottavaa, koska kaikkia käsiä tarvitaan paikkojen kuntoon laittamisessa!

Kampusviljelyä organisoi HYYn kampusviljelyvaliokunta. Valiokuntalaiset ovat vapaaehtoisia, joten viljelijöiden toivotaan pitävän huolta omista viljelypaikoistaan aloituksesta kauden lopetukseen asti. Hitunen yhteisöllistä henkeä on hyvin suotavaa! Vaikka jokaisella on oma viljelypaikka, niin muidenkin viljelyksistä pidetään huolta ja pyritään osallistumaan yhteisiin talkoisiin ja kunnostuksiin.

Ilmoittautuessasi viljelijäksi lue e-lomake huolellisesti ja vastaa mahdollisimman tarkasti kysymyksiin. Jos ilmoittautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä kampusviljelyvaliokuntaan (yhteystiedot blogissa).