Kampusviljely jatkuu entistä ehompana viljelykaudella 2014!

08.04.2014

Keskustakampuksen lisäksi tänä vuonna viljellään myös Viikissä! Tervetuloa mukaan kokeilemaan kuinka ruoka kasvaa ja rakentamaan kukoistava kampusviljelmä!

Viljelijäksi ilmoittautuminen alkaa 10.4 klo. 10.00 ja päättyy 17.4 klo. 16.00. Ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeella ja viljelijät valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kannattaa olla nopea, jotta varmistaa oman viljelypaikkansa! Ilmoittautuminen on sitova.

Kampusviljelyä järjestetään keskustakampuksella ja Viikissä.

Keskustassa viljely jatkuu vanhoilla paikoilla eli Valtiotieteellisen ja Topelian pihoilla. Viikissä viljellään Biokeskus 3:n viereisellä nurmialueella. Keskustakampukselle pyritään saamaan 10-20 uutta viljelysäkkiä jo olemassa olevien 30 lisäksi. Viikkiin puolestaan on tulossa 30 viljelylaatikkoa, jotka rakennetaan itse. Viikin viljelijät saavat käyttöönsä myös pienempiä yrttilaatikoita.

Yksi henkilö (opiskelija tai yliopiston työntekijä) saa varata viljelyyn joko puolikkaan tai yhden kokonaisen säkin/laatikon. Myös ryhmä (esim. ainejärjestö) voi varata säkin/laatikon itselleen. Puolikas maksaa 5 € ja kokonainen 10 €.

Ensimmäiset yhteiset viljelytalkoot pidetään 24.-25.5., molemmilla kampuksilla samaan aikaan. Näihin talkoisiin osallistuminen on kaikille viljelijöille pakollista. Talkoot alkavat 24.5 ja jatkuvat vain tarvittaessa 25.5. Toivomme mahdollisimman paljon osallistujia molemmille päiville, mutta riittää jos osallistuu edes osaksi aikaa.  Aloitustempaus järjestetään 31.5.-1.6.!

Toukokuun alussa innokkaimmille viljelijöille järjestetään maksuton kaupunkiviljelykurssi. Kaikille halukkaille tullaan jakamaan ilmaiseksi nopeasti kasvavia hyötykasvien siemeniä aloitustempauksessa 31.5.-1.6. toimikunnan siemenpankista. Kampusviljelyä tukee siemenkauppa.com.

Lue lisää toiminnasta kampusviljelyn blogista. Voit sen kautta seurata viljelyn etenemistä ja löydät sieltä kaikki tarpeelliset tiedot.

Toimikunnan facebook-ryhmässä saat tietää kampusviljelyn kaikki ajankohtaiset tapahtumat.

Yhteystiedot: Marianne Saviaho (Kampusviljelytoimikunnan puheenjohtaja), Niina Nylander (Varapuheenjohtaja ja keskustakampuksen viljelyvastaava), Viljami Kankaanpää (Varapuheenjohtaja ja Viikin viljelyvastaava). Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@helsinki.fi.