Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen haastaa opiskelijat kehittämään Helsinkiä: Onko sinulla viiden miljoonan euron idea?

01.11.2013

Kaupunginjohtajan haaste kaikille Helsingin seudun korkeakouluopiskelijoille:

Arvoisa opiskelija

Helsingin kaupunki osallistuu Euroopan laajuiseen Mayors Challenge -ideakilpailuun. Siinä etsitään ideaa, joka ratkaisee jonkin merkittävän kaupunkeihin liittyvän ongelman tai haasteen.
Tavoitteenamme on löytää idea, joka muuttaa kaupunkia. Ratkaisu, joka innostaa ja sytyttää; jotain, mistä voimme sanoa: ”tämä keksittiin Helsingissä”.
Idea voi liittyä suoraan kaupungin organisaation toimintaan, mutta se voi olla myös jotain aivan muuta. Se voi olla monimutkainen tai yksinkertainen. Pääasia on, että idea on uusi, kekseliäs ja toteutettavissa myös muissa kaupungeissa.

Valitsemme syksyn aikana yhden idean edustamaan Helsinkiä kilpailussa. Mayors Challengen voittanut kaupunki saa viisi miljoonaa euroa viedäkseen ideansa käytäntöön. Neljän muun kaupungin idea palkitaan miljoonan euron toteutusrahalla.
Haastan nyt myös sinut ja muut opiskelijat mukaan etsintään. Tervetuloa yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoiden Mayors Challenge ideapajaan torstaina 14.11.2013 klo 15-19 Helsingin Sörnäisiin Pentagon Designin tiloihin, Vilhonvuorenkatu 11 A 16. Pajaan mahtuu mukaan 20 opiskelijaa. Tule mukaan yksin tai porukalla ideoimaan vapaasti luovin menetelmin. Parhaat ideat tullaan jatkojalostamaan.

Ilmoittaudu viimeistään ma 11.11. linkistä: http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1089526&chk=8R4K9XYZ.

Ilmoittautuneille lähetetään tarkempaa tietoa pajasta sähköpostitse. Työpajoissa on tarjoilua ja kaikille osallistuneille jaetaan kirjalliset osallistumistodistukset.
Kiitokset yhteistyöstä. Paremman kaupungin puolesta!

Ystävällisin terveisin,
Jussi Pajunen
Kaupunginjohtaja

Mayors Challenge -ideakilpailun järjestää New Yorkin pormestarin Michael Bloombergin hyväntekeväisyysjärjestö Bloomberg Philantrophies yhteistyössä Eurocities -järjestön kanssa. Mayors Challenge järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012 Yhdysvalloissa. Tuolloin kisaan osallistui yli 300 kaupunkia. Tällä kertaa kilpailu on tarkoitettu kaikille eurooppalaisille yli 100 000 asukkaan kaupungeille. Kilpailun voittanut idea palkitaan viiden miljoonan euron toteuttamisrahalla. Neljän muun idean toteutukseen myönnetään miljoona euroa. Kukin kaupunki voi osallistua kilpailuun vain yhdellä ehdotuksella. Lisätietoja: http://mayorschallenge.bloomberg.org/