Kaupunki haltuun! HYY avaa kuntavaalikampanjansa kampuksilla

08.03.2012

Tiedote 8.3.2012
Vapaa julkaistavaksi.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) avaa kuntavaalikampanjansa tiistaina 13.3. ja keskiviikkona 14.3. Helsingin yliopiston kampuksilla keräämällä opiskelijoilta ideoita unelmien Helsingistä.

Joka yhdeksäs helsinkiläinen on korkeakouluopiskelija. Kuten monet muutkin kaupunkilaiset, opiskelijat tarvitsevat sujuvaa joukkoliikennettä ja kohtuuhintaisia asuntoja. Opiskelijat ovat myös aktiivisia kansalaisia ja haluavat antaa panoksensa Helsingin ja pääkaupunkiseudun kehittämiseen.

Kampanjatapahtumissa opiskelijat saavat piirtää tai kirjoittaa kartalle ideoita, muistoja ja ongelmakohtia: mistä puuttuu pyörätie, missä puistossa on mukavinta pitää piknik? Karttoihin kirjattuja ideoita tullaan käyttämään hyväksi HYYn kaupunkivaikuttamisessa.

Tiistaina 13.3. HYY päivystää klo 11–13 keskustakampuksella (Porthanian aula, Yliopistonkatu 3) sekä Meilahden kampuksella (Biomedicum 1, Haartmaninkatu 8). Keskiviikkona 14.3. klo 11–13 toiveensa voi tulla merkkaamaan kartalle Kumpulan kampuksella (Physicum, Gustaf Hällströmin katu 2 A) ja Viikissä (EE-talo, Agnes Sjöbergin katu 2).

Tapahtumissa jaetaan myös HYYn uunituoretta kaupunkiohjelmaa. HYYn edustajiston hyväksymä kaupunkiohjelma esittelee ylioppilaskunnan näkemyksiä siitä, miten unelmakaupunkimme rakennetaan. Se on järjestyksessään kolmas HYYn kaupunkipoliittinen ohjelma, ja on voimassa vuosina 2012–2015.

Kaupunkiohjelma
www.hyy.fi/kaupunki
www.issuu.com/ylioppilaskunta/docs/hyynkaupunkiohjelma

Lisätietoja:
HYYn hallituksen jäsen Hanna Hannus, hanna.hannus(at)hyy.fi, 050 576 5073.