Kulttuuriministeri kiitteli Taidetta meille! -tapahtumaa

24.11.2011

HYYn jäsenille tarjoutui keskiviikkona mahdollisuus nauttia ilmaiseksi monenlaisesta kulttuurista Ateneumin Taidetta meille! -tapahtumapäivässä. Päivän aikana opiskelijoilla oli ilmainen sisäänpääsy Lapin taika -näyttelyyn ja lisäksi museoassa järjestettiin monenlaisia esityksiä, performansseja ja työpajoja.

Tapahtumassa vieraili myös kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki, joka kiitteli järjestäjiä arvokkaasta työstä.

- Olen puhunut paljon siitä, kuinka tärkeää on, että järjestetään tällaisia matalan kynnyksen tapahtumia, sanoi Arhinmäki.
Ministeri korosti ilmaisen sisäänpääsy on merkitystä, jotta myös vähävaraisilla opiskelijoilla ja muilla uusilla käyttäjäryhmillä olisi mahdollisuus tutustua taiteeseen.

Lyhyen vierailunsa aikana Arhinmäki keskusteli HYYn ja Ateneumin edustajien kanssa ja kävi kuuntelemassa Ateneum-salin räp-esityksiä. Kulttuurin lisäksi tapahtumassa tarjottiin opiskelijoille myös vatsantäytettä ja ministerikin sai mukaansa leivän, jollaisia opiskelijoille jaettiin.

HYY tekee jatkuvasti työtä edistääkseen jäsentensä mahdollisuutta nauttia kulttuurista opiskelijoiden usein ohuelle kukkarolle sopivin hinnoin. Yhdessä Lyyran kanssa HYY on kerännyt Carpe Culturam -vihkosen pääkaupunkiseudun kulttuuritoimijoiden tarjoamista opiskelijaeduista. Ylioppilaskunta ja Lyyra pyrkivät myös neuvottelemaan entistä parempia opiskelija-alennuksia erilaisiin kulttuuritapahtumiin.

Nyt kolmatta kertaa järjestetty Taidetta meille! -tapahtumapäivä toteutettiin yhteistyössä Ateneumin, HOK-Elannon, Helsingin Sanomien ja Suomen Lyyran kanssa.

Kuva: Kulttuuri- ja urheiluministeri nautti drinkin HYYn hallituksen jäsenten Jannica Aallon ja Silva Loikkasen kanssa.

Lisää tietoa opiskelijoiden kulttuurieduista ja Carpe culturam -opas