Mauri Laurila HYY Yhtymän toimitusjohtajaksi vetämään opiskelijoiden liiketoimintaa

21.06.2011

Lehdistötiedote 21.6.2011

Julkaisuvapaa

DI Mauri Laurila (s. 1962) on valittu HYY Yhtymän toimitusjohtajaksi sekä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan talousjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään syksyllä 2011.

Mauri Laurila siirtyy tehtävään Petrasol Oy:n toimitusjohtajan tehtävästä. Ennen Petrasolia hän toimi Aberdeen Property Investors Finland Oy:ssä rahaston kiinteistösijoitusjohtajana. Laurila tuo mukanaan vahvaa osaamista kiinteistöalan eri osa-alueilta.

”HYY Yhtymä on kiintoisa vahvan ja yhteisen arvopohjan omaava yrityskokonaisuus. Opiskelijat ovat osanneet yhdistää idealismin ja kyvyn tehdä pitkäjänteisiä yritystoimintaa koskevia päätöksiä toimivaksi reseptiksi. On ilo lähteä kehittämään tällaista liiketoimintaa”, kertoo Mauri Laurila.

HYY Yhtymä on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama palvelualan konserni, jonka suurin toimiala on kiinteistöliiketoiminta. Kaivopihan ympärillä olevat HYYn viisi taloa ovat näkyvä ja olennainen osa Helsingin ydinkeskustaa ja sen vuokramarkkinoita.

Lisäksi HYY Yhtymä tuottaa pääasiassa opiskelijoille ja koko yliopistoyhteisölle suunnattuja palveluita. UniCafen opiskelija- ja juhlaravintolat, Gaudeamuksen tietokirjat, Hostel Academica sekä Lyyra-opiskelijakortti ja sen verkkopalvelu ovat HYY Yhtymän palvelutarjontaa. HYY Yhtymä harjoittaa myös vastuullista sijoitustoimintaa.

HYY Yhtymän tavoitteena on harjoittaa sosiaalisesti, kulttuurisesti sekä ympäristön kannalta vastuullista, kannattavaa liiketoimintaa. Vuonna 2010 yhtymän liikevaihto oli 31 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 250. HYY yhtymän voitonjaolla rahoitetaan ylioppilaskunnan toimintaa.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta on julkisoikeudellinen yhteisö, joka tarjoaa 30 000 jäsenelleen palveluja ja edunvalvontaa. Ylioppilaskunnassa ja myös sen liiketoiminnassa opiskelijat tekevät päätökset.

Lisätietoja:

Leena Pihlajamäki, HYYn hallituksen puheenjohtaja, p. 050 543 9610