Muutoksia opintotukeen? HYY valmistautuu toimimaan, toimi sinäkin!

20.02.2013

Suomen hallitusohjelmaan kirjattu tavoite pidentää työuria on juuri  nyt työn alla, ja tällä hetkellä niitä ollaan pidentämässä lähinnä alkupäästä. Opiskelijoiden halutaan siis valmistuvan entistäkin nopeammin.

Tilanne on erittäin kriittinen ja jokaista opiskelijaa – myös tulevia opiskelijasukupolvia – koskeva. Käytännössä valmistumispaineita pyritään luomaan erilaisilla opintotukeen koskevilla rajauksilla. Opintotukea kaavaillaan entistä lainapainotteisemmaksi tai aikaa, jolloin opintotukea voi nostaa, saatetaan lyhentää nykyisestä. Tällä hetkellä hallituspuolueet valmistautuvat hallituksen  puolivälitarkasteluun (28.2.) ja kehysriiheen (21.3.) joiden ympärillä  myös opintotukiuudistus realisoituu. Lainapainotteisuutta kannattavat uskovat, että tämä on tehokas tapa lyhentää sinunkin opintoaikaasi.

HYY on asiasta eri mieltä ja jatkaa opintorahapainotteisen tuen puolustamista, sekä valmistautuu lähtemään myös kaduille asian puolesta. Lisäksi HYYn Yhteiskunnallisen vaikuttamisen valiokunta toimii asian puolesta. Mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki, lisätietoja antaa mielellään valiokunnan puheenjohtaja Meri Norola (meri.norola@helsinki.fi).

Haluatko tehdä jotain kaveriporukalla tai vaikka järjestösi kanssa? Keräämme osoitteeseen www.hyy.fi/opintotuki2013 tietoa kevään tempauksista ja tapahtumisesta sekä erilaisista vaikutusmahdollisuuksista (osoite alkaa toimia viimeistään 21.2.).

Paras  tapa saada ajankohtaista tietoa aiheesta ja HYYn toimista sen suhteen  on seurata HYYn Facebook-sivua (www.facebook.com/HYY.HUS).