Opinnäytteen tekijä – lataa tarvitsemasi artikkelit talteen tammikuun aikana!

28.01.2019

Suomen korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen FinELib-konsortio on neuvotellut kahden tiedelehtikustantajan kanssa sopimuksista, jotka mahdollistavat yliopiston tutkijoiden ja opiskelijoiden pääsyn tieteellisiin julkaisuihin. Neuvottelut Taylor & Francis -kustantajan kanssa ovat päättyneet tuloksettomina 28.1.2019. Neuvottelujen kariutuminen tarkoittaa sitä, että pääsy Taylor & Francisin elektronisiin lehtiin lakkaa Helsingin yliopistossa 1.2.2019. FinELibin neuvottelut Wileyn kanssa jatkuvat edelleen.

Jos käytät Taylor & Francisin ja Wileyn e-lehtiä työssäsi, sinun on hyvä ladata ja tallentaa tarvitsemasi aineistot viipymättä. Aineistoihin on pääsy tammikuun loppuun asti.

Vaikka pääsy valtaosaan ko. kustantajien lehtien uusista numeroista lakkaa neuvottelujen kariutuessa, osaan lehdistä Helsingin yliopiston kirjastolla on sopimuksia, mitkä takaavat edelleen pääsyn lehtien vuotta 2019 vanhempiin vuosikertoihin. Takautuvat saatavuusvuodet vaihtelevat lehti- ja organisaatiokohtaisesti. Lisäksi kirjasto on koonnut verkkosivuilleen tutkijoille ja opiskelijoille päivittyvän Alternative Access –sivun (toistaiseksi vain suomeksi) ohjeista joiden mukaan kannattaa toimia, kun et pääse aineistoon. Kirjasto tekee parhaansa tarjotakseen vaihtoehtoisia tapoja hankkia pääsy artikkeleihin.

Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä Helsingin yliopiston kirjastoon: e-library@helsinki.fi

Lisätietoa neuvotteluista löydät FinELib-konsortion sivuilta.

Tämän tiedotteen käännösversiot julkaistaan mahdollisimman pian.