Opiskelijoiden designpääkaupunkivuosi käynnistyy!

19.03.2012

Opiskelijoiden designpääkaupunkivuoden hanke World Student Capital 2012 käynnistyy 23.3. Korjaamolla järjestettävien avajaisten myötä.

World Student Capital -vuoden avajaisia vietetään 23.3. Kulttuuritehdas Korjaamolla klo 15. Vuoden avaa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. Ohjelmassa on paneelikeskustelu ”Opiskelija kaupunkilaisena” ja ratkaisupaja-demo aiheesta ”Varastoista asunnoiksi – rakennusten muuntaminen asuinkäyttöön”. Raadin puheenjohtaja, projektijohtaja Mikko Toivonen (Helsinki Education and Research Area) avaa Opiskelija-asumisen uudet muodot -ideakilpailun. Illan klubia tähdittävät Regina, Zebra and Snake ja dj Erkko.

Pääkaupunkiseudun noin 90 000 korkeakouluopiskelijaa muodostavat alueelle merkittävän voimavaran. World Student Capitalin tavoitteena on tehdä pääkaupunkiseudusta maailman paras opiskelijametropoli monialaisella yhteistyöllä opiskelijoiden, seudun kaupunkien ja asiantuntijoiden kesken. World Student Capitalin teemat keskittyvät asumiseen, pyöräilyyn, elävään kampuskulttuuriin ja yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen.

”Hankkeessamme opiskelijat muuttuvat toiminnan kohteista kaupunkien aktiivisiksi yhteistyökumppaneiksi. Monet opiskelijoille tärkeät aiheet, kuten joukkoliikenne, kevyen liikenteen väylät, kohtuuhintaiset asunnot ja ympäristöä säästävät valinnat, ovat olennaisia koko kaupungin tulevaisuuden kannalta. Kun opiskelijat otetaan mukaan suunnitteluun, luodaan samalla muillekin viihtyisämpää kaupunkia”, projektikoordinaattori Aura Kostiainen toteaa.

World Student Capital 2012 on yhteishanke, jonka tekevät metropolialueen korkeakoulujen ylioppilas- ja opiskelijakunnat, Helsingin yliopisto ja pääkaupunkiseudun kuntien Opiskelijametropoli-hanke. World Student Capital on osa Helsingin yliopiston designpääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Lisätietoja:
Projektikoordinaattori Aura Kostiainen