Opiskelijoiden kuntavaalitempaus herätteli keskustelua vaalien tärkeistä teemoista

27.09.2012

Opiskelijoiden kunnallisvaalitempaus keräsi ehdokkaat pohtimaan, millainen on hyvä opiskelijakaupunki. Vanhan ylioppilastalon vieressä tarjoiltiin kahvia, teetä ja keskusteltiin kunnallisvaalien teemoista ehdokkaiden, opiskelijoiden sekä kaupunkilaisten kanssa.

Tempauksella opiskelijajärjestöt halusivat muistuttaa, että pääkaupunkiseudun asukkaista joka kymmenes on korkeakouluopiskelija, joten heidän toiveensa ja tarpeensa kannattaa ottaa huomioon kaupunkien asioista päätettäessä. Kunnallisvaaliehdokkaat saivat myös allekirjoittaa HYYn aloitteet opiskelija-asuntojen kaavoittamisesta uusille alueille, Helsingin yliopiston keskustakampuksen katujen muuttamisesta kävelykaduiksi ja poikittaisliikenteen parantamisesta korkeakoulukampusten välillä.

Yön aikana pitkin kaupunki oli levitetty opiskelijoiden ajatuksista kertovia kylttejä, jotka muistuttivat muun muassa parempien pyöräilyreittien ja uusien opiskelija-asuntojen tarpeesta.

Valtiotieteellisen tiedekunnan pihassa opiskelija-asuntokontissa vietettiin samaan aikaan tupaantuliaisia, joissa oli aidon opiskelijakämpän tunnelmaan sopivasti tungosta.

Kontissa asuvan Jussi Nuortimon Facebook-sivu Kontti-Jussi.