Osallistu HYYn poliittisten linjapapereiden valmisteluun

25.03.2014

HYYssä päätetään tänä keväänä ylioppilaskunnan toimeentuloon ja asumiseen liittyvistä linjoista. Tällä kertaa jokainen halukas HYYn jäsen voi osallistua linjapapereiden valmisteluun kommentoimalla niiden luonnoksia GoogleDocsissa.

Toimeentulolinjapaperi tehdään nyt HYYssä ensimmäistä kertaa. Siihen on tarkoituksena kerätä HYYn kannat muun muassa opintotukeen. HYYn asumispoliittisessa linjapaperissa määritellään HYYn tavoitteet asuntopolitiikasta yleensä sekä opiskelija-asuntoihin liittyen.  Nykyinen linjapaperi on vuodelta 2011. Sen voi lukea täällä.

GoogleDocsin kautta voit osallistua linjapapereiden valmisteluun ja seurata sen etenemistä. HYYn asumisesta ja toimeentulosta vastaavat hallituksen jäsen ja asiantuntijat muokkaavat avoimen valmistelutyön pohjalta linjapapereista luonnokset, joita HYYn hallitus ja edustajisto käsittelevät. Edustajisto käsittelee toimeentulolinjapaperia kokouksessaan 23.4. ja asumispoliittista linjapaperia kokouksessaan 12.5.

Toimeentulolinjapaperia voi kommentoida täällä.

Asumispoliittista linjapaperia voi kommentoida täällä.

HYY käyttää linjapapereitaan vaikuttamistyönsä tukena. Niissä päätettyjä tavoitteita edistetään muun muassa tapaamisissa poliitikkojen ja virkamiesten kanssa, kannanotoissa ja tempauksissa.