Sairauspäivärahalla voi nyt opiskella nyt osa-aikaisesti

10.02.2015

Vuoden 2015 alusta alkaen sairaudesta toipuvalla opiskelijalla on lupa opiskella osa-aikaisesti sairauspäivärahalla. Sairauspäivärahaa nostava opiskelija ei ole tähän mennessä saanut edistää opintojaan – edes silloin kun opiskelu edistäisi parantumista. HYY on yhdessä muiden ylioppilaskuntien kanssa tehnyt vuosien ajan töitä sen eteen, että tämä tarpeeton este on nyt saatu poistettua.

Kela on antanut ohjeelliset opintopistemaksimit korkeakouluopiskelijoille osa-aikaisen opiskelun mahdollistamiseksi: 24 opintopistettä lukuvuodessa, 12 opintopistettä lukukaudessa tai 3 opintopistettä kuukaudessa.

Älä pelkää siirtyä sairaspäivärahalle, jos opintosi eivät etene pidempiaikaisen sairauden vuoksi! Pienikin edistyminen on parempi kuin pudota kokonaan pois opintojen parista.
Muista myös pyytää lääkärintodistus, jos sairaus häiritsee opintojasi. Saatat tarvita todistusta opintotuen seurantaa varten.

Lisätietoa Kelan sivuilta: