Sakari Melander palkittiin HYYn Hyvä Opettaja – Magister Bonus-palkinnolla

26.11.2014

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta palkitsi vuosijuhlassaan 26.11. rikosoikeuden apulaisprofessori Sakari Melanderin Hyvä Opettaja – Magister  Bonus –palkinnollaan. HYY jakaa palkinnon vuosittain vuosijuhlassaan. Palkittavaa saavat ehdottaa kaikki yliopiston opiskelijat ja sen hakukriteereistä ja saajasta päättää HYYn hallitus.

Melanderin palkitsemista perusteltiin sillä, että hän on yhtä aikaa sekä helposti lähestyttävä että uskottava opettaja ja tutkija, joka keskittyy luennoillaan oleellisiin asioihin ja kertoo ne tavalla, jotka opiskelija ymmärtää. Melanderin opiskelijamyönteisyys, asiantuntevuus ja läpinäkyvä opetuksen kehittäminen tekevät hänestä erityisen hyvän opettajan. Melanderilla on avoin suhtautuminen palautteen antamiseen ja se on saanut opiskelijat osallistumaan tiedekunnan opetuksen kehittämiseen entistä aktiivisemmin.
HYY jakaa Magister Bonus –palkinnon nyt kahdeksannentoista kerran.

”Opiskelijat haluavat opettajan, jolle opetuksen kehittäminen on tärkeää. Magister Bonus-palkintoa ei jaeta titteleiden tai tutkimusläpimurtojen mukaan vaan sellaiselle opettajalle, joka edistää opiskelijoiden oppimista ja on valmis laittamaan itsensä likoon laadukkaamman opetuksen puolesta”, kertoo HYYn hallituksen jäsen Johanna Riitakorpi.

Lisätietoa:
HYYn hallituksen jäsen Johanna Riitakorpi, 050 576 5073 johanna.riitakorpi(at)hyy.fi