Sambia-päivä 9.4.

08.04.2014

Tule herkuttelemaan Sambia-aterialla UniCafe-ravintoloihin keskiviikkona 9.4. Valitsemalla aterian tai lahjoittamalla haluamasi summan tuet Itä-Sambian naisia!

HYYn kehitysyhteistyö Sambiassa jatkuu vuosina 2014-2016 uuden hankkeen myötä. Hanke keskittyy naisten ja tyttöjen lisääntymisterveyden ja elämänlaadun parantamiseen Itä-Sambian provinssissa. Päätavoitteena hankkeessa on varhaisten avioliittojen sekä teini-ikäisten tyttöjen raskauksien vähentäminen, sekä lisäksi hankkeen avulla pyritään tukemaan jo raskaana olevia nuoria tyttöjä.  Hanke on jatkoa HYYn vuosien 2011-2013 projektille Sambiassa, ja paikallisena kumppaniorganisaationa jatkaa naisjärjestö Eastern Province Women’s Development Association (EPWDA).

Hankkeen kohdealueella Itä-Sambiassa varhaiset avioliitot sekä teiniraskaudet ovat yleisiä. Näitä pyritään hankkeen avulla ehkäisemään koululaisille ja kylien asukkaille suunnatun osallistavan seksuaalikasvatusdraaman avulla. Erityisesti Sambian maaseudulla on yleistä, että lapsen saatuaan nuoret äidit lopettavat koulunkäynnin. Hankkeeseen sisältyvien keskusteluryhmien avulla pyritään varmistamaan tyttöjen koulutuksen jatkuvuus, sekä jo koulusta pudonneita rohkaistaan palaamaan takaisin kouluun. Lisäksi paikallisten kylien johtajia koulutetaan aikaisten avioliittojen lainvastaisuudesta, näiden liittojen haitallisuudesta, sekä tyttöjen koulunkäynnin tärkeydestä. Hankkeella pyritään vähentämään koulupudokkaiden määrää yhdessä hallituksen politiikkaohjelman kanssa, joka mahdollistaa nuorten äitien paluun kouluun.

Hanke täydentää valtion virallisia pyrkimyksiä perustamalla Safe Motherhood Action -ryhmiä seuduille, jossa niitä ei vielä ole. Ryhmien avulla nuoria äitejä ja raskaana olevia naisia motivoidaan jatkamaan koulunkäyntiä, tiedotetaan heille kuuluvista oikeuksista, hallituksen kouluun palaamisen ohjelmasta sekä terveyspalvelujen käytön tärkeydestä.

HYYn ja Unicafen järjestämänä Sambia-päivänä voit nauttia UniCafe-ravintoloissa Sambia-aterian, eli pähkinäisen kasviscouscousin, josta Unicafe lahjoittaa 10 senttiä HYYn Sambia-hankkeen tukemiseen. Voit myös lahjoittaa haluamasi summan Sambia-hankkeelle Unicafen kassalla. HYYn Kehitysyhteistyövaliokuntaa voit käydä moikkaamassa Ylioppilasaukion Unicafessa.

Lue lisää UniCafen blogista. Kurkkaa täältä, missä sinulle lähin Unicafe-ravintola sijaitsee: http://www.hyyravintolat.fi/