Sinustako HYYn vuoden 2014 Fuksikansleri?

08.04.2014

Oliko fuksivuosi elämäsi parasta aikaa? Onko suurin toiveesi näyttää uusille opiskelijoille, miten kivaa opiskelijayhteisössä voi olla? Tykkäätkö näkyä ja kuulua? Oletko pienen ihmisen puolella? Oletko tunnettu tsempparina ja hauskojen juttujen spesialistina? Viihdytkö opiskelijatapahtumissa säässä kuin säässä? Uskallatko puhua ruotsia ja englantia?

Jos vastasit myöntävästi joihinkin näistä kysymyksistä, hae HYYn Fuksikansleriksi 2014. Helsingin yliopiston ylioppilaskunta hakee vapaaehtoista toivottamaan uudet opiskelijat tervetulleiksi Helsingin yliopiston opiskelijayhteisöön. Fuksikanslerin tehtäviin kuuluu ylioppilaskunnan kasvoina toimiminen uusille opiskelijoille suunnatuissa tapahtumissa elo-syyskuun orientoivien opintojen aikana, yleisen tervetulohengen edistäminen kautta yliopiston, fuksien ja tuutoreiden kannustaminen sekä mukanaolo fuksisyksyn riennoissa.

Fuksikanslerin ei tarvitse tietää kaikkea yliopistosta tai HYYstä, vaan saada uudet opiskelijat tuntemaan itsensä tervetulleiksi opiskelijayhteisöön. Olennaista on osata samastua tunteeseen siitä, ettei vielä tiedä mistään mitään. Fuksikansleri ei toimi yksin, vaan osana HYYn tuutorivaliokuntaa ja yhteistyössä tuutoreiden kanssa, HYYn henkilökunnan ja hallituksen tukemana. Aiempia Fuksikanslereita ei ole, joten pestistä voi tehdä oman näköisensä varsin vapaasti. Tehtävästä ei makseta rahallista korvausta. Fuksikansleri toimii tehtävässään toukokuun tuutorikoulutuksista lokakuun fuksirientoihin asti. Vapaaehtoispesti ei vie kovin paljoa aikaa, kiireisimmillään syyskuussa 1-3 iltapäivää viikossa. Kesä-heinäkuussa Fuksikansleri voi lomailla

Innostuitko? Lähetä HYYn tuutorivaliokunnalle osoitettu vapaamuotoinen hakemus hallituksen jäsen Matleena Kososelle (matleena.kosonen ät hyy.fi) vappuaattoon 30.4. klo 12 mennessä. Hakemuksesta tulee ilmetä vähintään hakijan nimi, opiskeluvuosi, pääaine ja yhteystiedot. Hakijoiden on oltava läsnä olevia opiskelijoita Helsingin yliopistolla. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun toukokuun alussa ja valinta julkistetaan Floran päivänä 13.5.2014.

Lisätietoja antaa:

Matleena Kosonen