Sohvalle Stadiin – for new students with housing problems in Helsinki

04.08.2014

Oletko uusi opiskelija ja saavut Helsinkiin tänä syksynä? Millainen on asuntotilanteesi? Mikäli olet yksi heistä, joille vuokra-asuntoa ei riittänyt opintojen alkumetreille, haluamme tarjota sinulle uudenlaisen mahdollisuuden opintojen aloittamiseen.
Kallion seurakunta on etsinyt tavallisia helsinkiläisiä yksinasuvia tai perheitä, jotka ovat valmiita majoittamaan opintojaan aloittavan uuden helsinkiläisen kotonaan lyhyen aikaa. Tuomme siis yhteen heidät, joilla on ylimääräistä tilaa, ja heidät, jotka tarvitsevat lyhytaikaista (hätä)majoitusta opintojen alkaessa.

Tiedostamme, että kaupunkimme asuntotilanne on hankala, eikä kaikille tulijoille riitä asuntoa tai huonetta. Osa opiskelijoista joutuu asuntotilanteen vuoksi jättämään jopa sosiaalisesti tärkeät ensimmäiset viikot opinnoistaan kokonaan välistä, kun majapaikkaa ei löydy ajoissa. Monet eivät tunne kaupungista ketään. Meistä tämä on harmillista.

Haluammekin rakentaa Helsinkiä, jossa erilaiset ihmiset kohtaavat toisiaan, ja jossa erilaiset ihmiset (eri ikäiset, kokoiset, näköiset, erilainen sosiaalinen asema, tuloluokka, uskontokunta, kieli jne.) asuvat lähekkäin, eivät erillisissä lokeroissa. Haluamme olla tässä kaupungissa rajojen ylittämistä ja rakkauden kasvamista varten. Samalla kannamme huolta niistä, joiden elämäntilanne on vaikea, oli kyse sitten yksinäisyydestä tai asunnottomuudesta. Haluamme sanoa sinulle: tervetuloa Helsinkiin!

Olemme luoneet järjestelmän, jonka avulla majoittajat ja majoittujat voivat löytää toisensa. Luomme yhteiset pelisäännöt ja tarjoamme tukiverkoston. Samalla rakennamme yhteisön, jossa tämä kaikki uusi koetaan muiden samasta innostuneiden rinnalla.
Oheinen kaavake on Sinulle, joka olet saapumassa Helsinkiin opiskelemaan ja tarvitset opintojen alkumetreillä (viikon tai kuukauden ajan) majapaikkaa. Täytä lomake ja lähetä se meille. Etsimme sinulle sopivan majoittajan, saat hänen perustietonsa ja yhteystiedot. Tämän lisäksi koko osallistujajoukko kutsutaan syksyn aikana yhteisiin kaupunkijuhliin Sohvalle Stadissa -hengessä.

Tervetuloa Helsinkiin!

Helsingin seurakuntayhtymän oppilaitostyö
Kallion seurakunta
Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunta (HYY)

Tästä Sohvalle stadiin -majapaikanhakukaavakkeeseen.

Tykkääthän myös kampanjasta facebookissa.

Yhteydenotot ja kysymykset:
Marjaana Toiviainen, Kallion seurakunnan pappi
Laura Mäntylä, oppilaitospappi, Helsingin seurakuntayhtymä

Meidät tavoitat sähköpostilla: sohvalle.stadiin@gmail.com tai puhelimitse: 050-5332411 (Marjaana Toiviainen)