Tarkastuslaskenta ei muuttanut edustajiston voimasuhteita

16.11.2012

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) 6.–7.11 käydyn edustajistovaalin tulos vahvistettiin tarkistuslaskennan valmistumisen jälkeen eilen torstaina 15.11. keskusvaalilautakunnan kokouksessa. Tarkastuslaskenta ei muuttanut edustajiston paikkajakoa ryhmittymien välillä.

Ainejärjestöjen HYAL vahvisti vaalissa asemiaan suurimpana ryhmittymänä. HYALilla on nyt 22 paikkaa 60-henkisessä edustajistossa. Muut suuret sitoutumattomat ryhmittymät, Osakunnat ja oikeus, lääke-, eläinlääke- ja hammaslääketieteilijöiden sekä kansainvälisten opiskelijoiden HELP menettivät molemmat yhden paikan, ja niillä on nyt molemmilla 9 paikkaa.

Poliittisista ryhmittymistä Sitoutumaton vasemmisto ja HYY:n Vihreät saivat molemmat yhden lisäpaikan, Keskeiset menetti toisen paikkansa.  Kokoomusopiskelijat ja Sosialidemokraattiset opiskelijat säilyttivät asemansa. Sitoutumaton vasemmisto jatkaa edustajiston suurimpana poliittisena ryhmittymänä. Sillä on nyt 7 paikkaa, HYY:n Vihreillä 6. Piraatit ja Perussuomalaiset jäivät edelleen ilman paikkoja.
Lopullinen vaalitulos ja listaus edustajiston jäsenistä on luettavissa HYYn vaalisivuilla www.hyy.fi/vaalit (> tulokset). Listaus kaikkien ehdokkaiden saamista äänistä vertailulukuineen on luettavissa tulossivulla: http://vaalitulos.hyy.fi/2012/

Edustajistovaaleissa oli tällä kertaa ehdolla 622 opiskelijaa kymmenestä ryhmittymästä, sekä yksi ehdokas ilman taustaryhmää. HYYn 60-henkinen edustajisto päättää ylioppilaskunnan omaisuuden käytöstä ja toiminnan suurista linjoista. Uuden edustajiston toimikausi alkaa 1.12.2012 ja kestää kaksi vuotta.

Edustajistovaalin tarkistuslaskennassa vahvistettu paikkajako (muutos v. 2011 vaaleihin):
HYAL: 22 (+1)
HELP: 9 (-1)
Osakuntalainen vaalirengas: 9 (-1)
Maailmanpyörä / Sitoutumaton vasemmisto: 7 (+1)
Maailmanpyörä / HYY:n Vihreät: 6 (+1)
Oikea suunta/ Kokoomusopiskelijat: 3 (-)
Oikea suunta / Keskeiset: 1 (-1)
Oikea suunta/ Salo, Tuomas: 0
Sosialidemokraattiset opiskelijat: 1 (-)
Svenska Nationer och Ämnesföreningar  SNÄf: 2 (-)
Liberaalinen vaaliliitto: 0