Tervetuloa opiskelijayhteisöön, fuksi 2015!

01.07.2015

Fuksi: olet sinä, ensimmäisen vuoden opiskelija
Ylioppilaskunta: olemme me, Helsingin yliopiston 28 000 opiskelijaa

Yksi parhaista puolista opiskelussa Helsingin yliopistolla on sen monimuotoinen opiskelijayhteisö – ja uutena opiskelijana sinä olet sen jäsen! Helsingin yliopiston ylioppilaskunta eli HYY, Suomen suurin ja vanhin ylioppilaskunta, toivottaa sinut tervetulleeksi!

Ylioppilaskunta valvoo etuasi yliopistolla ja yhteiskunnassa, tukee järjestötoimintaa, järjestää erilaisia tapahtumia ja tarjoaa jäsenetuja ja -palveluita Ylioppilaskalenterista oikeusapuun. Tutustu siis ylioppilaskuntaan – hauskinta se on Fuksiseikkailussa 30.9. ja Avajaiskarnevaaleilla 31.8.!

HYYn Fuksikansleri on kaikkien uusien opiskelijoiden paras kaveri, joka opastaa uusia opiskelijoita yliopiston ja opiskelijaelämän ihmeelliseen maailmaan. Hänet voi kohdata Fuksikanslerin Facebook-sivulla ja bongata kampuksilta tai Avajaiskarnevaaleilta 31.8. ja Fuksiseikkailusta 30.9.

Fuksin muistilista

Tilaa opiskelijakortti
Kun olet ilmoittautunut läsnä olevaksi opiskelijaksi ja maksanut HYYn jäsenmaksun, voit tilata opiskelijakortin Frank-palvelusta. Katso lisätietoja kortin noutamisesta ja erilaisista korttityypeistä täältä. Frankin sivuilta löydät tietoja opiskelijakortilla saatavista alennuksista.

Koe Fuksiseikkailu
Tule mukaan Suomen suurimpaan fuksitapahtumaan, tutustu uusiin opiskelutovereihisi ja opiskelijoiden kaupunkiin! Fuksiseikkailu on HYYn ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kaupunkisuunnistus. Kerää oma joukkue fuksikavereistasi, kierrä HYYn, opiskelijajärjestöjen ja yliopiston rasteilla suorittamassa tehtäviä ja voita huikeita palkintoja! Lisätiedot löydät Fuksiseikkailun sivulta.

Lue Fuksiopas
Jaamme painetun oppaan kaikille uusille opiskelijoille tiedekuntien orientoivissa opinnoissa. Fuksioppaan voi lukea myös netissä.

Löydä kavereita ja tekemistä
HYYn piirissä toimii yli 250 järjestöä, joiden joukosta löydät niin aine- ja tiedekuntajärjestöt kuin osakunnat sekä laidasta laitaan erilaisia harrastejärjestöjä.

Seuraa ylioppilaskuntaa & pysy ajan tasalla

Lukukausien aikana HYYn jäsentiedote saapuu sähköpostilaatikkoosi joka toinen keskiviikko

Ajankohtaiset uutiset löydät myös HYYn nettisivuilta

HYY opiskelijan tukena

Tarvitsetko katon pään päälle?
Tutustu HYYn asunnonhakuoppaaseen.

Tarvitsetko apua?
HYYn asiantuntijat auttavat, jos kaipaat tukea esimerkiksi asumiseen, toimeentuloon tai opiskelijan oikeusturvaan liittyen.

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö
HYYn jäsenmaksun yhteydessä maksetaan myös YTHS-maksu. Mikäli flunssa iskee, tai tarvitset mitä tahansa terveyteen liittyvää apua, ota yhteyttä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöön eli YTHS:ään!