Terveystyöryhmien opiskelijaedustajat parantavat kaikkien opiskeluympäristöä!

11.10.2017

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) keskeinen tehtävä on opiskelijoiden terveyden edistäminen. Paikallisesti terveyden edistämistoimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä opiskelijoiden, yliopistojen ja muiden sidosryhmien edustajien kesken ns. terveystyöryhmissä.

Terveystyöryhmien tehtäviä ovat mm. opiskelijoiden terveyteen ajankohtaisesti vaikuttavien opiskeluympäristön ja opiskelijaelämän ilmiöiden huomioiminen sekä YTHS:n, yliopiston ja opiskelijoiden yhteistyömahdollisuuksien kehittäminen. Työryhmät ovat YTHS:ssä aikaisemmin esimerkiksi olleet terveysprojekteissa mukana, joissa on pyritty yksinäisyyden lievittämiseen ja istumisen vähentämiseen, on tarkasteltu riskitilanteita opiskeluissa tai harjoitteluissa ja ohjeistettu alkoholittomien tapahtumien järjestämiseen.

Helsingin yliopiston opiskelijoiden asioita käsitellään kahdessa terveystyöryhmässä, keskustakampuksen tiedekunnat keskenään ja muiden kampusten tiedekunnat keskenään. Näihin työryhmiin valittiin touko-kesäkuussa uudet opiskelijaedustajat toimikaudeksi 1.9.2017–31.8.2019. He ottavat mielellään vastaan omaan opiskeluympäristöösi liittyviä ajatuksia tai ideoita!

Terveystyöryhmä 1 – Helsingin yliopisto, keskustakampus

laura.wathen@helsinki.fi

Emilia Knaapi

emilia.knaapi@helsinki.fi

Terveystyöryhmä 2 – Helsingin yliopisto, Meilahden, Viikin ja Kumpulan kampukset

Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta

anne.huhtasalo@helsinki.fi

Jessika Isomeri

jessika.isomeri@helsinki.fi

Opiskelijoiden terveyden parissa toimivat terveystyöryhmien lisäksi ja laajemmalla tasolla nimetty hallituksen jäsen ja asiantuntija HYYn keskustoimistolla. HYYn hallituksen terveysasioista vastaava jäsen, Mikko Kymäläisen vastuulla ovat erityisesti HYYn poliittiset linjaukset. Asiantuntija Sofia Lindqvistin vastuulla on HYYn edustaminen YTHS:n toimielimissä ja HYYn linjausten toteuttaminen näiden kautta. Lisäksi voit tarvittaessa olla yhteydessä Lindqvistiin, jos olet kokenut YTHS:n palveluihin liittyviä ongelmia, jotka eivät ole ratkenneet yhteydenotolla YTHS:öön.