Tiederatikka-järjestöhaaste!

02.10.2017

Haluatko hommata järjestösi ratikkamatkalle? Haluatko esimerkiksi pitää ikimuistoiset pikkujoulut ratikassa? Haluatko järjestösi mukaan kaikkien aikojen kaupunkikampanjaan? Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY haastaa järjestönsä keräämään nimiä Tiederatikka2025-kuntalaisaloitteeseen. Kampanja-aikana 2.10.-30.10. eniten nimiä kerännyt järjestö palkitaan raitiovaunuajelulla valitsemalleen reitille Helsingissä. Palkinto on lunastettava ja ajelun toteuduttava loppuvuoden 2017 aikana.

Tiederatikka2025 on pääkaupunkiseudun ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen hanke, jonka tavoitteena on edistää pikaraitioyhteyttä, joka kulkisi 10 korkeakoulukampuksen, eli muun muassa Meilahden, Kumpulan ja Viikin kautta. Aloitteen voivat allekirjoittaa kaikki äänioikeutetut helsinkiläiset sekä espoolaiset.

Mukaan pääset ilmoittautumalla tällä lomakkeella ja hakemalla 13.10. mennessä ”kampanjapaketin” HYYn palvelutoimistolta (Mannerheimintie 5B). Paketti sisältää kampanjan esitteitä, keräyslomakkeet, tarkemmat ohjeet nimienkeruuseen, parhaat argumentit ja vinkkejä siitä, miten ihmisille kannattaa kertoa Tiederatikasta. Tarvittaessa voimme lähettää materiaalin myös sähköisesti. Täytetyt nimienkeruulomakkeet palautetaan palvelutoimistoon kampanjan päätyttyä 30.10. mennessä. Voimme hyväksyä kilpailuun vain uudet paperiset allekirjoitukset, jotka eivät jo löydy sähköisestä kuntalaisaloitepalvelusta.

Tiederatikka on saanut nimensä siitä, että linjan varrella kirjaimellisesti tehdään tiedettä. Sen reitille sijoittuu vuonna 2019 peräti seitsemän korkeakoulua ja kymmenen kampusta. Näillä kampuksilla opiskelee jopa yli 40 % pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoista ja työskentelee merkittävä osuus korkeakoulujen henkilöstöstä. Kaikista pääkaupunkiseudun työpaikoista jopa 100 000 sijaitsee Tiederatikan vaikutusalueella. Opiskelijat kokevat poikittaisliikenteen tärkeimmäksi kehittämiskohteeksi pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä (Opiskelijan kaupunki 2015). Lisätietoa Tiederatikkahankkeesta löydät kampanjan nettisivuilta www.tiederatikka2025.fi sekä asiantuntija Sofia Lindqvistiltä (sofia.lindqvist@hyy.fi, 050 543 9605) ja hallituksen jäsen Elli Saarelta (elli.saari@hyy.fi 0505950329, ei aikana 2.10.-10.10.).