Tule haastattelemaan rehtoriehdokkaita!

03.04.2018

Helsingin yliopistolle valitaan tänä keväänä uusi rehtori seuraavaksi viideksi vuodeksi. Yliopistokollegio järjestää koko yliopistoyhteisölle avoimen rehtoriehdokkaiden haastattelutilaisuuden yliopiston juhlasalissa torstaina 12.4. klo 13.00–14.30. Haastattelu on seurattavissa myös suorana verkkolähetyksenä. Ajantasainen tieto haastattelutilaisuudesta löytyy myös HYYn Facebook-tapahtumasta.

Miksi opiskelijoita pitäisi kiinnostaa?

Rehtori tekee monia opiskelijoiden arkeen vaikuttavia päätöksiä ja toimii yliopiston keulakuvana yhteiskunnassa ja maailmalla – siksi ei ole yhdentekevää millainen henkilö rehtoriksi valitaan.

Lain mukaan rehtori vastaa yliopiston tehtävien taloudellisesta, tehokkaasta ja tuloksellisesta hoitamisesta ja kehittämisestä. Rehtorilta edellytetään tohtorintutkintoa, tutkimus- ja koulutuspoliittista näkemyksellisyyttä, laaja-alaisia johtamistaitoja, monipuolisia yhteiskuntasuhteita sekä aktiivisuutta kansainvälisessä toiminnassa.

Mutta millainen on opiskelijoiden näkökulmasta hyvä rehtori? Tule kuuntelemaan kärkihakijoiden näkemyksiä ja tuomaan esille opiskelijoille tärkeitä näkökulmia!

Missä mennään nyt?

Rehtorin hakuprosessi on käynnistynyt jo viime syksynä, ja nyt yliopiston hallitus on valinnut hakijoiden joukosta viisi kärkiehdokasta, joita yliopistoyhteisö pääsee haastattelemaan. Kärkiehdokkaat ovat (aakkosjärjestyksessä) Jukka Kola, Liisa Laakso, Sari Lindblom, Jari Niemelä ja Outi Vaarala. Lisätietoa kärkihakijoista yliopiston uutisessa.

Miten rehtori valitaan?

Tämän haastattelutilaisuuden jälkeen järjestetään yliopistokollegion kokous, jossa yliopiston hallitus kuulee yliopistokollegion näkemyksiä rehtorinvalinnasta. Uuden rehtorin hallitus pyrkii valitsemaan kokouksessaan 25.4. Rehtori aloittaa tehtävässään 1.8.2018.