Tule mukaan järjestämään kampusviljelyä

14.01.2015

Haluatko edistää kaupunkiviljelyä Helsingissä? Kiinnostaako oman ruoan kasvattaminen yliopiston kampusalueella? Tule mukaan kampusviljelyvaliokuntaan!

Viljelykokemuksella ei ole mitään väliä toimintaan osallistumisen kannalta. Voit olla luonnonmukaisen viljelyn konkari, joka aina kasvattaa omat perunat ja palsternakat pöytään tai sitten kerran kasvattanut kaupasta ostettua basilikaa ikkunalaudalla. Pääasia on, että olet kiinnostunut aiheesta ja innokas kokeilemaan.

Helsingin yliopiston alueella on kolme kampusviljelypistettä: Valtiotieteellisen tiedekunnan sisäpihalla, Topeliaan sisäpihalla ja Viikissä Biokeskus 3:n vieressä. Näissä pisteissä on opiskelijoille ja henkilökunnalle tarkoitettuja viljelysäkkejä ja -laatikoita. Kampusviljelyvaliokunta pitää yllä viljelypaikkoja, on yhteydessä viljelijöihin ja järjestää tapahtumia kevään ja kesän aikana. Viljelypaikat ovat hyvin suosittuja ja niistä peritään pieni maksu, mutta jokaiselle valiokunnan toiminnassa mukana olevalle on varattu oma maksuton viljelypaikka.

Uuden valiokunnan perustamiskokous pidetään tiistaina 27.1.2015 klo. 18.00 Uudella ylioppilastalolla kokoushuone Sparressa (Mannerheimintie 5A, 2. krs.). Jos et pääse kokoukseen, voit ilmoittautua mukaan toimintaan ilmoittautumalla sähköpostitse valiokunnan puheenjohtajalle.

Kampusviljelystä saat tietää lisää myös Viikin kampuksen Kampuskohtaamispaikan avajaisissa 21.1.2014 klo 13.00.

Lisätietoa: Marianne Saviaho, kampusviljelyvaliokunnan puheenjohtaja, marianne.saviaho(at)helsinki.fi