Tutkintotodistuksen laajuus rajautuu vain uusilta opiskelijoilta

26.04.2017

Yliopiston suunnittelema tutkintojen laajuuden rajaus koskee vain 1.8.2017 jälkeen opintonsa aloittavia opiskelijoita. Kandidaatintutkinnon todistukseen voisi vastedes sisällyttää yhteensä enintään 180 opintopisteen ja maisterintutkinnon todistukseen 120 opintopisteen verran opintoja. Rajoihin on mahdollisesti tulossa kymmenen prosentin joustovara.

Yliopiston opintoasianneuvostossa 24.4. käytyjen keskustelujen perusteella nykyiset opiskelijat voivat sisällyttää tutkintotodistukseen kaikki ne opinnot, jotka on suoritettu ennen uusiin, 1.8.2017 voimaan astuviin koulutusohjelmiin siirtymistä. Siirtymäaikaa on 31.7.2020 asti.

Oikeutta opiskella tutkinnon ohje- ja enimmäislaajuuden ylittäviä, ylimääräisiä opintokokonaisuuksia ei ainakaan nyt aiota rajoittaa sen enempää nykyisiltä kuin 1.8.2017 tai myöhemmin aloittavilta opiskelijoilta. Uuteen koulutusohjelmaan 1.8.2017 jälkeen siirtyneet opiskelijat saavat tutkinnon ulkopuolisista opintokokonaisuuksista erillisen kirjallisen liitteen valmistumisen yhteydessä.

Ylioppilaskunta ei edelleenkään kannata uudistusta, vaikka opintoasiainneuvostossa nyt ehdotetut linjaukset rajoittavat uusien opiskelijoiden akateemista vapautta vähemmän kuin aiemmin suunniteltu rajaus. Ylioppilaskuntaa opintoasianneuvostossa edustaa asiantuntija Heikki Isotalo, ja neuvoston opiskelijajäsenenä toimii Minna Mäkitalo.

Lisätietoja:
Heikki Isotalo