Uuden ylioppilastalon Alina-salissa sytytettiin tulipalo 5.11. ja 6.11. välisenä yönä

06.11.2015

Uuden ylioppilastalon Alina-salissa on viime yönä sytytetty tulipalo. Palo saatiin sammutettua käsisammuttimella, palokunta on tarkistanut tilan rakenteet ja varmistanut, ettei tuli ollut levinnyt niihin. Kenellekään ei ole aiheutunut vaaraa tilanteessa.

Alina-salissa oli palon syttymishetkellä noin klo 02 torstain 5.11. ja perjantain 6.11. välisenä yönä käynnissä Helsingin yliopiston sosiaali- ja kulttuuriantropologian sekä kehitysmaatutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestöjen yhteiset juhlat. Järjestöt lopettivat juhlat yhdessä vartiointiliikkeen kanssa heti kun palo havaittiin, tyhjensivät salin ja kutsuivat paikalle poliisin.

Poliisi on ottanut tapahtuman tutkintaan epäiltynä tuhopolton yrityksenä. Palo oli sytytetty yhteen Alina-salin wc-kopeista. Juhlien järjestäjät huomasivat palon savun hajusta, sammuttivat palon itse vaahtosammuttimella ja kutsuivat sen jälkeen paikalle palokunnan.

Järjestöt ovat huolehtineet esimerkillisesti sekä juhlien kulunvalvonnasta että vakavasta vaaratilanteesta. HYY ja ainejärjestöt ovat järkyttyneitä tapahtuneesta ja muistuttavat, että tukipalveluita on saatavilla niin YTHS:n akuuttipuhelimesta 046 710 1027 (ma–to klo 8–15 ja pe 8–14) sekä esimerkiksi yliopistopapeilta.

Alina-salissa ja myös muissa Uuden ylioppilastalon tiloissa on tänään ja viikonlopun aikana useita tilaisuuksia. Ylioppilaskunta on yhteydessä kaikkiin tilaisuuksia järjestävien yhteisöjen tiloista vastaaviin henkilöihin ja kehottaa noudattamaan Uuden ylioppilastalon turvallisuusohjeita erityisen tarkasti. Polttoyrityksen kohteena ollut wc on suljettu ja ehdottomasti poissa käytöstä siihen asti kun se on kunnostettu.

Lisätietoja tapahtuneesta saa ylioppilaskunnalta – järjestöistä vastaavalta hallituksen jäseneltä, tiedottajalta tai kommentoimalla tätä päivitystä. Yhteystiedot löytyvät HYYn verkkosivuilta: hyy.helsinki.fi/fi/yhteystiedot-faq.

Rikosepäilyä koskeviin tiedusteluihin vastaa toistaiseksi vain poliisi. Ylioppilaskunta sekä juhlat järjestäneet ainejärjestöt toivovat, että paikalla olleet opiskelijat ja mahdolliset silminnäkijät ottaisivat yhteyttä suoraan poliisiin. Helsingin poliisilaitoksen puhelinvaihde: 0295 470 011 (ma–pe 8–16.15), luottamuksellinen vihjepuhelin 0295 417 934 (klo 8–16.15), 0295 417 931 (ympärivuorokautinen).