Uudet yliopistohallinnon opiskelijaedustajat valittu

06.11.2013

Ylioppilaskunnan keskusvaalilautakunta vahvisti 25.10. sopuvaalitilanteet laitos- ja tiedekuntaneuvostojen vaaleissa. Äänestämään päästiin ainoastaan teologisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston vaalissa. Keskusvaalilautakunta vahvisti lopullisen vaalituloksen kokouksessaan 5.11.2013. Uudet yliopistohallinnon opiskelijaedustajat aloittavat kaksivuotiskautensa 1.1.2014, yliopistokollegion vaalit käydään helmikuussa 2014.

Kaikkiaan uusia hallinnon opiskelijaedustajia valitaan noin 300. Tarkemmat tulokset luettavissa täällä.

Lisätietoja: Hallituksen jäsen Elisa Tuomi, 050 543 9612, elisa.tuomi(at)hyy.fi ja koulutuspoliittinen asiantuntija Janne Lardot, 050 543 8460, janne.lardot(at)hyy.fi

Tiedekuntaneuvosto on tiedekunnan monijäseninen hallintoelin, jonka puheenjohtajana toimii dekaani. Tiedekuntaneuvoston tehtävänä on kehittää tiedekunnan opetusta ja tutkimusta, vastata tutkimuksen ja opetuksen laadun hallinnasta, päättää mm. tutkintovaatimuksista, opetusohjelmasta, opiskelijoiden valinnan perusteista sekä käsitellä tiedekunnan laajakantoiset suunnitelmat ja muut periaatteellisesti tärkeät asiat.

Laitosneuvosto on laitoksen monijäseninen hallintoelin, jonka puheenjohtajana toimii laitoksen johtaja. Laitosneuvoston tehtävänä on kehittää laitoksen opetusta ja tutkimusta, vastata osaltaan tutkimuksen ja opetuksen laadun hallinnasta, käsitellä laitoksen toimintasuunnitelma sekä siihen sisältyvä henkilöstösuunnitelma ja laitoksen talousarvio sekä ratkaista laitoksen kannalta laajakantoiset tai periaatteellisesti tärkeät asiat, jotka laitoksen johtaja on saattanut laitosneuvoston käsiteltäväksi.