Uusi pääsihteeri lupaa enemmän toimintaa, vähemmän papereiden pyörittelyä

01.06.2012

HYYn edustajisto valitsi Katri Korolainen-Virkajärven ylioppilaskunnan uudeksi pääsihteeriksi kokouksessaan 30.5. Uusi pääsihteeri aloittaa työt jo maanantaina 4.6.

”Olo on innostunut ja odottava. Pääsihteerin työssä yhdistyvät kaikki ne asiat, joita haluan tehdä: vaikuttaminen ja edunvalvonta, yhteisö, jonka arvoja kunnioitan, projektien tekeminen ja esimiestyö”, Korolainen-Virkajärvi pohtii.

27-vuotias Korolainen-Virkajärvi on monelle ylioppilaskunnassa ja yliopistolla jo tuttu.  Hän toimi HYYn hallituksessa talousjohtokunnan puheenjohtajana vuonna 2009 ja puheenjohtajana 2010 ja SYL:n puheenjohtajana 2011. Työkokemusta on kertynyt muun muassa projektisuunnittelijana Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa.

Pääsihteerin pesti tuli elämään juuri sopivasti, sillä Korolainen-Virkajärvi on valmistumassa maisteriksi kesäkuussa. Hektisen SYL:n hallituksen puheenjohtajana vietetyn vuoden jälkeen Korolainen-Virkajärvi ehti hengähtää ja tehdä muitakin kuin ylioppilasliikkeeseen liittyviä asioita puoli vuotta.

”Olen laulava yrittäjä-humanisti”, sanoo tuore pääsihteeri itsestään. Vapaa-ajan harrastuksista rakkain on aina ala-asteelta saakka ollut musiikki. Bändin kanssa keikkailu tuo hyvää vastapainoa politikoinnille ja auttaa toisaalta myös työssä vaadittavassa esiintymisessä. Musiikin lisäksi vapaa-aikaan kuuluu kirjoittaminen ja vaikuttaminen seurakunnassa: Korolainen-Virkajärvi valittiin keväällä kirkolliskokoukseen.

Ajautumista, ei suunniteltua

”Vaikka CV:n perusteella voisi siltä vaikuttaa, en ole mitenkään suunnitellut uraa ylioppilaskuntatoimijana. Näin tämä on vain mennyt”, Korolainen-Virkajärvi kommentoi.

”Aloittaessani opiskelun yliopistossa tein itselleni kaksi lupausta: etten lähde mukaan opiskelijajärjestöjen toimintaan, enkä koske mihinkään talousasioihin. No, kuinkas sitten kävikään”, Korolainen-Virkajärvi muistelee. Lupaus piti muutaman viikon, mutta sitten historian fuksi päätyi ainejärjestöön ”kavereiden perässä”.  Parin vuoden ainejärjestötoiminnan jälkeen tie vei ensin edustajistovaaliehdokkaaksi, sitten talousjohtokunnan jäseneksi, ja sitten HYYn hallitukseen ja talousjohtokunnan puheenjohtajaksi.

”Se mitä olen tehnyt, on aina ollut niin kivaa, että olen halunnut tehdä vastaavia juttuja jatkossakin. Sama tunne on edelleen.”

Suunnittelusta tekoihin

SYL-pestin jälkeen omaa ylioppilaskuntaa tulee Korolainen-Virkajärven mukaan katseltua hiukan erilaisin silmin.
”SYL antaa tietysti vähän perspektiiviä. Toivon voivani tuoda sieltä HYYhyn jotain organisaation helppoudesta ja Yes we can –fiiliksestä”.

HYYssä Korolainen-Virkajärvi toivoo voivansa vähentää hallinnon raskautta. ”Enemmän toimintaa, vähemmän papereita”, uusi pääsihteeri tiivistää ajatuksensa.
”Täällä on melko nuoria työntekijöitä, aatteellisia ihmisiä, jotka ovat innoissaan työstään. Tekeminen voisi siis olla myös hauskaa, eikä ryppyotsaista.” Uuden pääsihteerin toiveissa olisi toimisto, jossa tekemisen riemu näkyy, eikä kaikki aika kulu pelkkien linjapapereiden tekemiseen.

Korolainen-Virkajärvi uskoo, että paluu tuttuun paikkaan uudessa roolissa on samaan aikaan helpotus ja haaste. Ylioppilaskunnan ja keskustoimiston yhteisö on kuitenkin se, mitä hän eniten odottaa.
”HYY on aktiivinen, kriittinen ja älykäs yhteisö – ei aina helppo paikka, mutta mahdollisuuksia on vaikka mihin. On kiva tulla työskentelemään näiden ihmisten kanssa.”