Uutta tietoa tulostamisesta yliopistolla

31.03.2014

Aiemmin saadun tiedon mukaan uusien tulostuskiintiöiden piti tulla käyttöön vasta 1.9. Kiintiöt ovat kuitenkin käytännössä olleet voimassa uusien tulostinten käyttöönotosta saakka. Tulostimet ovat siis jo saattaneet herjata kiintiön täyttymisestä.

Epäselvyyksien jälkeen olemme nyt vihdoin saaneet käyttöön ohjeistukset, joiden sisältöön pitäisi voida luottaa. Myös yliopiston tila- ja kiinteistökeskus on luvannut tiedottaa asiasta.

Huhtikuun puoliväliin mennessä yliopistolle on tulossa syyskuuhun saakka käytössä olevia niin kutsuttuja ”nollasaldotulostimia”, eli tulostimia, joilla tulostaminen ei kuluta opiskelijan tulostussaldoa. Näiden tulostimien käyttöönottoon asti yksiköiden tulee järjestää opintoihin liittyvä tulostaminen niin, ettei opiskelijoille aiheudu haittaa.

AKUUTIT OHJEET OPISKELIJOILLE:
- Opiskelijat tulee ohjata saldon lisäämiseksi helpdeskille

• Helpdesk on juuri nyt ruuhkautunut Windows XP -laitteista luopumisen aiheuttaman kiireen ja lisäsaldoa pyytävien opiskelijoiden takia, joten saldon lisäämisessä voi kestää pari päivää
  • Kiireisimmät tapaukset pyritään hoitamaan pikaisesti

- Jos helpdesk ei onnistu auttamaan, opiskelijan tulee ottaa yhteyttä oman laitoksensa (tai oppiaineen) ATK-yhdyshenkilöön

• Tukihenkilön tulisi voida siirtää opiskelija kiintiöttömän tulostuksen sallivaan ryhmään (ohjeet toimitettu) tai järjestää tutkielman tulostaminen jotenkin muuten

- Vanhat pahviset kopiokortit toimivat vielä kampuskirjastoissa tietyillä tulostimilla. Listaus näistä laitteista löytyy Unigrafian infosivulta

HUHTIKUUN 15. ALKAEN:
-Opiskelijoille tulee siirtymäajaksi käyttöön maksuttomasti käytettäviä tulostimia (listaus paikoista alla)

• Nämä laitteet tulevat käyttöön mahdollisuuksien mukaan 31.3. alkavalla viikolla, mutta viimeistään 15.4.
  • Laitteet ovat käytössä ainakin 1.9.2014 asti
  • Tulostaminen näillä laitteilla ei ole rajatonta, vaan liian paljon tulostavat käyttäjät otetaan tarkasteluun tarpeen mukaan. Kohtuuttoman tulostamisen määritelmästä keskustellaan kevään aikana.
  • Ilmaislaitteilla voi tulostaa ainoastaan mustavalkosivuja, eikä niillä voi kopioida tai skannata töitä

-Unigrafian verkkokauppa aukeaa 15.4.

• Samassa yhteydessä opiskelijoiden tämänhetkinen saldo nollataan
  • Opiskelija voi kuitenkin edelleen tulostaa maksutta ilmaiseksi käytössä olevilla tulostimilla. Muilla laitteilla tulostamiseen tarvitaan verkkokaupasta ostettua saldoa

Maksuttomien tulostinten sijainti
Keskusta
Fabianinkatu 28 (Aleksandria) 1.krs, 2. krs ja 3. krs
Snelmanninkatu 12,
Siltavuorenpenger 5 A (Minerva),
Siltavuorenpenger 7 (OKL),
Siltavuorenpenger 3 A (KTL)

Kumpula
Gustaf Hällströmin Katu 2a (Physicum), D208,
A. I. Virtasen aukio (Chemicum),
Gustaf Hällströmin Katu 2b (Exactum),

Meilahti
Haartmaninkatu 4
Kytösuontie 9

Viikki
Latokartanonkaari 9, 173a
Viikinkaari 11 (Infokeskus), Kirjasto 2krs ja h169
Viikinkaari 1 (Biokeskus 3), h4403
Agnes Sjöbergin katu 2, A2001

Laitoksilla on mahdollista tarjota myös omia nollahintaisia tulostimia.