Yliopiston kirjasto tarvitsee opiskelijanäkökulmaa - hae oman kampuksesi kirjastoneuvottelukuntaan!

13.03.2018

Ovatko laina-ajat liian lyhyitä? Eikö kurssikirjoja koskaan ole tarpeeksi? Meneekö kirjasto liian aikaisin kiinni? Eikö e-kirja toimi? Ei hätää, voit vaikuttaa!

Yhteistyö palveluiden käyttäjien kanssa ensiarvoisen tärkeää, jotta kirjasto voi tarjota ja kehittää tarkoituksenmukaisia palveluita. Kirjastolla onkin kirjastoneuvottelukunnat jokaisella yliopiston kampuksella. Kirjaston neuvottelukuntiin haetaan kaudelle 1.4.2018–31.3.2020 opiskelijaedustajia Viikkiin, keskustaan, Meilahteen, Kumpulaan – hae 26.3.2018 klo 14.00 mennessä!

Mitä kampuskirjaston neuvottelukunnassa tehdään?

Kirjaston neuvottelukuntien tehtävänä on toimia asiakkaiden ja kirjaston keskustelu- ja yhteistyöfoorumina, välittää tietoa toimintaympäristön muutoksista sekä tehdä ehdotuksia kirjaston toiminnan kehittämiseksi. Kirjastoneuvottelukuntien jäseninä on Helsingin yliopiston tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita ja sidosryhmien edustajia.  Kokouksia on 3-4 kertaa vuodessa. Kokouskieli on suomi. Neuvottelukuntien toiminta alkaa huhtikuussa pidettävällä perehdytystilaisuudella.

Nimestään huolimatta neuvottelukunnan kokouksissa ei neuvotella vaan käsitellään kaikkea mahdollista kirjaston palveluihin liittyvää e-kirjoista lukupaikkoihin, avoimesta tieteestä altmetriikkaan. Pääset vaikuttamaan opiskelijoille tärkeisiin kirjastopalveluihin ja oppimaan uusia asioita julkaisumaailmasta. Mitään erityistä ei tarvitse osata etukäteen, tärkeintä on tuoda asioihin opiskelijoiden näkökulma.

Kirjastoneuvottelukunta on näköalapaikka kirjaston palveluihin. Toimiessasi neuvottelukunnan jäsenenä opit tuntemaan kirjaston palvelut ja saat ajankohtaista tietoa kirjaston kehityshankkeista.

Miten voin hakea neuvottelukunnan jäseneksi?

Kampusneuvottelukuntiin haetaan lähettämällä lyhyt hakemus kampuskohtaisten hakusivujen kautta alla olevien ohjeiden mukaan ma 26.3.2018 klo 14.00 mennessä!

Keskustakampuksen kirjastoneuvottelukunta
Opiskelijat: 3 jäsentä, väitöskirjatutkijat: 1 jäsen
Lähetä hakemus keskustan neuvottelukuntaan täällä.

Kumpulan kirjastoneuvottelukunta
Opiskelijat: 3 jäsentä, jatko-opiskelijat: 1 jäsen
Lähetä hakemus Kumpulan neuvottelukuntaan täällä.

Terkon (Meilahden) kirjastoneuvottelukunta
Lähetä hakemus Meilahden neuvottelukuntaan täällä

Viikin kirjastoneuvottelukunta
Lähetä hakemus Viikin neuvottelukuntaan täällä

Lisätietoja tehtävästä antaa koulutuspoliittinen asiantuntija Jenna Sorjonen, puh. 050-3255202, sähköposti jenna.sorjonen(at)hyy.fi.

Kuva: Veikko Somerpuro. Helsingin yliopisto.